Rada je v reprezentačním áčku a Čermák v reprezentační jedenadvacítce
Klub

Rada je v reprezentačním áčku a Čermák v reprezentační jedenadvacítce

Redakce

V březnových reprezentačních termínech hraje dospělá reprezentace dvě přátelská utkání a reprezentační jedenadvacítka dva kvalifikační duely. Z FK Mladá Boleslav byli nominováni Jakub Rada a Aleš Čermák.

Česká reprezentace má na programu v posledním březnovém týdnu dvě přátelská utkání proti Skotsku a Švédsku, na která trenér Pavel Vrba mezi dvacítkou nominovaných pozval i mladoboleslavského záložníka Jakuba Radu.
Osmadvacetiletý Jakub Rada je sparťanský odchovanec, který po krátkodobých hostováních v Kladně a Bratislavě a tříletém působení ve vršovických Bohemians přišel v létě 2015 do FK Mladá Boleslav a stal se stálou součástí prvoligového týmu Karla Jarolíma. Pokud mu reprezentační trenér Pavel Vrba dá v některém ze dvou březnových utkání příležitost, bude to Radova premiéra v dospělém národním týmu, kde se po měsíci sejde se svým nedávným boleslavským spoluhráčem Jiřím Skalákem, který však na reprezentační sraz přiletí z anglického Brihtonu.

Program přátelských zápasů české dospělé reprezentace
Čtvrtek 24. března
od 20,45 hodin v pražské Generali Aréně Česko - Skotsko
Úterý 29. března
od 20,30 hodin ve Stockholmu Švédsko - Česko

Kompletní nominaci Česka tvoří brankáři Aleš Hruška (Příbram), Tomáš Koubek (Liberec), Tomáš Vaclík (Basilej) a hráči Theodor Gebre Selassie (Werder Brémy), Pavel Kadeřábek (Hoffenheim), Michal Kadlec (Fenerbahce Istanbul), David Limberský (Plzeň), Daniel Pudil (Sheffield Wednesday), Tomáš Sivok (Bursaspor), Marek Suchý (Basilej), Vladimír Darida (Hertha Berlín), Bořek Dočkal (Sparta Praha), Daniel Kolář (Plzeň), Ladislav Krejčí (Sparta Praha), Jakub Rada (Mladá Boleslav), Jiří Skalák (Brighton), Josef Šural (Sparta Praha), Kamil Vacek (Piast Gliwice), Tomáš Necid (Bursaspor), Matěj Vydra Reading).

Česká reprezentační jedenadvacítka v závěru března hraje kvalifikační utkání proti Lotyšsku a Maltě a hlavní kouč Vítězslav Lavička mezi devatenáctkou nominovaných pozval i boleslavské fotbalisty Čermáka a Vraštila. Jedenadvacetiletý ofenzivní záložník Aleš Čermák je v FK Mladá Boleslav na hostování z AC Sparta Praha a dvaadvacetiletý obránce Lukáš Vraštil na jaře z FK Mladá Boleslav hostuje v FC Baník Ostrava.

Program kvalifikačních zápasů reprezentační jedenadvacítky
Pátek 25. března
od 18 hodin (hřiště v Uherském Hradišti) Česko U21 - Lotyšsko U21
Úterý 29. března
od 18 hodin (hřiště v Ta Qali) Malta U21 - Česko U21

Fanshop banner