Boleslavští Takács a Toml jsou v reprezentaci dvacetiletých
Klub

Boleslavští Takács a Toml jsou v reprezentaci dvacetiletých

Redakce

Ladislav Takács a Martin Toml z prvoligového kádru FK Mladá Boleslav obdrželi nominační pozvánky do českého reprezentačního týmu dvacetiletých k přípravnému utkání proti Francii, které se hraje v posledním březnovém čtvrtku ve Znojmu.

Devatenáctiletý Ladislav Takács začal s fotbalem ve Františkových Lázních, odkud přestoupil do Teplic, které ho v loňském podzimu poslaly na hostování do druholigového Sokolova. Na počátku letošního roku přestoupil do FK Mladá Boleslav. V zimní přípravě byl se šesti góly nejlepším boleslavským střelcem. Reprezentační dres Česka oblékl již v devětadvaceti zápasech (13 za U18, 6 za U19, 4 za U20 a 6 za U21).

Devatenáctiletý Martin Toml je odchovancem AC Sparta Praha, odkud v únoru 2016 přestoupil do FK Mladá Boleslav. Prvoligovou premiéru si odbyl v sobotu 12. března 2016 na postu stopera v mladoboleslavském týmu při utkání v Teplicích. Český reprezentační dres oblékl již při šestašedesáti startech v pěti věkových kategoriích (17 za U16, 14 za U17, 19 za U18, 12 za U19 a 4 za U20).

K přátelskému duelu Česko U20 - Francie U20, který se hraje ve čtvrtek 24. března od 17,30 hodin ve Znojmu, nominoval trenér dvacetileté české reprezentace Martin Svědík dva brankáře a šestnáct hráčů včetně mladoboleslavských Takácse a Tomla.
Nominace do reprezentačního družstva Česko U20: brankáři Vojta Spurný (Olomouc), Jindřich Staněk (Everton), hráči Ladislav Takács (Mladá Boleslav), Martin Toml (Mladá Boleslav), David Breda (Jablonec), Matěj Helešic (Ostrava), Jiří Kulhánek (Sparta Praha), Erik Puchel (Karviná), Petr Rys (Jablonec), Jan Suchan (Příbram), Jakub Šural (Brno), Lukáš Buchvaldek (Olomouc), Tomáš Hykel (Vítkovice), Ondřej Machuča (Liberec), Petr Rybička (Chrudim), Lukáš Sadílek (Slovácko), Jakub Yunis (Olomouc).

Fanshop banner