Ladra v dorostenecké reprezentaci hraje kvalifikaci na evropský šampionát
Klub

Ladra v dorostenecké reprezentaci hraje kvalifikaci na evropský šampionát

Redakce

Boleslavský ofenzivní hráč Tomáš Ladra patří do základního kádru dorostenecké reprezentace Česka U19, která má před sebou náročné bitvy o postup na evropský šampionát.

Dorostenecká reprezentace Česka U19 hraje na konci března důležitou fázi kvalifikace pro účast na evropském šampionátu v Německu. Kvalifikace se uskuteční formou turnaje v Rakousku za účasti čtyř reprezentačních družstev. Trenéři Pavel Malura a Pavel Hoftych svolali dva brankáře a šestnáct hráčů včetně mladoboleslavského Tomáše Ladry na pátek 18. března. Později odcestují do Rakouska, kde budou pobývat ve Fürstenfeldu a odehrají tři utkání na dvou rozdílných hřištích. Do servisního týmu české dorostenecké reprezentace patří boleslavský trenér brankářů Filip Toncar.
Osmnáctiletý Tomáš Ladra hraje pravidelně Juniorskou ligu v týmu FK Mladá Boleslav U21 a v letošní zimní přípravě si jej trenér Karel Jarolím vytáhl do prvoligového áčka, s nímž absolvoval soustředění v Rakousku a v jehož dresu už jednou skóroval. Za českou reprezentaci devatenáctiletých již odehrál jedenáct utkání a dal dva góly.

Program českých dorostenců na kvalifikačním turnaji
Čtvrtek 24. března
od 11 hodin (hřiště Bad Waltersdorf) Rumunsko U19 - Česko U19
Sobota 26. března
od 11 hodin (hřiště Gleisdorf) Slovensko U19 - Česko U19
Úterý 29. března
od 18 hodin (hřiště Gleisdorf) Rakousko U19 - Česko U19

V nominaci týmu Česko U19 jsou brankáři František Chmiel (Ostrava), Jan Stejskal (Hradec Králové) a hráči Daniel Boček (Plzeň), Matěj Chaluš (Příbram), Denis Granečný (Ostrava), Jiří Klíma (Jihlava), Josef Kvída (PEC Zwolle), David Lischka (Jablonec), Petr Průcha (Plzeň), Patrik Růžek (Příbram), Daniel Trubač (Hradec Králové), David Březina (Sparta Praha), Matěj Helebrand (Opava), Jan Kuchta (Slavia Praha), Tomáš Ladra (Mladá Boleslav), Ondřej Mihálik (Jablonec), Matěj Pulkrab (Liberec), David Štěpánek (Jihlava).

Fanshop banner