Po nepovedeném poločase jasně vyhráli
Klub

Po nepovedeném poločase jasně vyhráli

Redakce

Šestnáctiletí boleslavští dorostenci v poslední přípravě před startem jarní mistrovské sezóny předvedli uspokojivý výkon až po přestávce, v prvním poločase předvedenou hrou velmi zklamali.

V prvním poločase nehráli Boleslavští dobře a brzo pustili soupeře do vedení. V úvodní minutě nevyužili trestný kop, který poslal Provazník mimo branku.
Ve 2. minutě zaváhání boleslavských středních obránců a především nezdařený Kuchařův odkop potrestal pražský soupeř svojí první střelou na Bartákovu branku - 0:1.
Ve 3. minutě Gombáš našel na pravé straně nabíhajícího Paru, který nádherným míčem přes celou branku připravil gólovku pro Bičiště a ten nezaváhal a skóre utkání srovnal dorážkou do prázdné branky - 1:1.
V 10. minutě nebezpečný trestný kop Pražanů z hranice pokutového území mířil kousek vedle brankové konstrukce. V 17. minutě po nádherné individuální akci Provazník předložil krásný míč Parovi, který ve velké šanci střelou bez přípravy netrefil branku.
Ve 22. minutě Provazník vyvezl míč a posunul ho mezi obránce na Bičiště, který sám ve velké šanci nezištně přihrál pod sebe Gombášovi a ten do prázdné branky završil moc pěknou boleslavskou akci - 2:1.
Ve 28. minutě po Parově centru z pravé strany Pour zakončil hodně nad pražskou branku. Ve 35. minutě Gombáš šikovně uvolnil Bičiště, kterého zradil první kontakt s míčem v situaci, kdy byl sám před soupeřovou brankou.

Druhý poločas byl v provedení boleslavského týmu povedenější, což se i projevilo na skóre. Ve 41. minutě v závěru ukázkové fotbalové akce boleslavského týmu sám před brankou neuspěl Čech.
V 51. minutě Kučera prostrčil do pokutového území Provazníkovi, jenž přihrávkou z koncové čáry pod sebe našel Kalabise, a jeho zakončení do prázdné branky znamenalo zvýšení vedení na 3:1.
V 53. minutě trestný kop Admiry ze strany hřiště boleslavská defenzíva špatně bránila, naštěstí soupeřovo zakončení hlavou mířilo vedle branky.
V 61. minutě Vajgl míčem za obranu našel nabíhajícího Zmije, jehož střílenému centru jeden z bránících hráčů nešťastně pomohl do vlastní branky - 4:1.
V 63. minutě Čech předvedl na pravé straně hezkou individuální akci a připravil velkou šanci pro Milnera, který sám před brankou přestřelil.
V 67. minutě Strouhal vysunul Provazníka, ten přihrál do soupeřova pokutového území Kalabisovi a jeho druhá úspěšná střela v tomto utkání zvýšila boleslavské vedení na 5:1.
V 74. minutě Kalabis přišel na polovině hřiště lehce o míč a soupeř rychlý brejk proti jedinému boleslavskému obránci využil ke snížení na 5:2.
V 75. minutě Kalabis nádherně z jedné otočil hru na Milnera, který nejprve zatáhl míč po levé straně a rychlou kličkou v pokutovém území si připravil střeleckou pozici, ze které dal hezkou branku ke vzdálenější tyči - 6:2.
V poslední minutě utkání po hezké boleslavské akci a sérii několika svižných a krátkých přihrávek se dostal do velké šance Milner, ale jeho zakončení vychytal brankář pražského týmu.

Trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík po výhře prohlásil: „Jsem nespokojený s naší obrannou hrou po celé utkání. Nevyhrávali jsme osobní souboje, často faulovali a všechny dlouhé míče od soupeře nám propadaly za naší obranu. Vstup do utkání byl od některých hráčů laxní, a proto jsme museli přistoupit k několika střídáním hned v úvodu zápasu a následně o poločasu. První poločas byla naše hra pomalá, zdlouhavá a nepřesná. Takový výkon by v prvním mistrovském utkání na Dukle nestačil. Jsem zklamaný přístupem některých hráčů. Druhá půle byla směrem do útoku mnohem lepší a naše hra začala mít v určitých momentech dobré parametry. Střídající hráči měli mnohem větší chuť do fotbalu a na výkonu týmu to bylo hned vidět. Potěšily výkony hráčů Provazníka a Kalabise, kteří dokázali udržet svoji výkonnost po celé utkání."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Barták - Zmij, Horák (41. Vajgl), Kuchař (11. Le Chí), Mrnka (21. Kučera) - Kalabis, Pour (41. Strouhal) - Para (41. Ćech), Gombáš (41. Majer), Bičiště (41. Milner) - Provazník.

Branky FK MB U16: 51. a 67. Kalabis, 3. Bičiště, 22. Gombáš, 61. Zmij, 75. Milner

Rozhodčí: Nejedlo

Diváků: 30

Fanshop banner