Z deštivého Slezska se vrátili bez bodů
Klub

Z deštivého Slezska se vrátili bez bodů

Redakce

V sobotním utkání 28. kola I. ligy starších dorostenců, které se hrálo na trávníku Arény Vítkovice, se boleslavskému družstvu nedařilo v koncovce a s Baníkem prohrálo dvěma góly inkasovanými v úvodních minutách obou poločasů.

Hned v 1. minutě Boleslavští po rozehrávce ztratili na polovině Baníku míč, soupeř okamžitě zaútočil, přenesl hru na pravou stranu a na Holešinského centr přes šířku boleslavské šestnáctky naběhl nehlídaný Buchta, který pohodlně skóroval - 1:0.
V následující minutě při boleslavské akci vnikl zleva do šestnáctky Baníku Novák, který akci zakončil slabou střelou do gólmana Virece. V 5. minutě Boleslavští propásli velkou šanci na vyrovnání, když Novák vlevo přihrál Rudzanovi, ten nahrál pod sebe Dominikovi Machů, ale jeho střelu ke vzdálenější tyči gólman Virec vytáhl mimo brankovou konstrukci. Boleslavští dorostenci bojovali, snažili se o vyrovnání, ale potýkali se s nepřesnostmi v kombinaci a zvláště ve finální rozehrávce a zakončení.
Ve 22. minutě individuální akci Novák zakončil střelou z osmnácti metrů do gólmana Virece. Ve 27. minutě měli Boleslavští další obrovskou šanci na vyrovnání, když Novák centrem zleva našel v ostravské šestnáctce v dobré pozici Dominika Machů, ten však těsně branku minul. Ve 37. minutě ostravský přímý kop z hranice sedmnácti metrů vytáhl z pod břevna gólman Truksa nad branku. Ve 42. minutě po přihrávce od Vejra vnikl do ostravské šestnáctky Rudzan, ale jeho přihrávku pod sebe obránci zachytili. V závěru první poloviny zahráli ještě Ostravští přímý kop, který hlavou zakončil v ofsajdové pozici Telnar a rozhodčí byli pozorní.

Vstup do druhé poloviny utkání se Boleslavským opět nevydařil. Ostravští zaútočili po pravé straně a po průniku do šestnáctky a následné zpětné přihrávce Telner zvýšil vedení Baníku na 2:0.
V 50. minutě vybojoval na půlce Zabilanský míč, přihrál na střed Dominikovi Machů, ten prodloužil Novákovi, který zleva vnikl do ostravské šestnáctky, ale přihrávkou pod sebe nenašel spoluhráče. V 54. minutě Novotný střílel z pětadvaceti metrů mimo. V 56. minutě Novotný zprava nahrál do ostravské šestnáctky Vejrovi a po jeho zpětné přihrávce Košek z osmnácti metrů přestřelil branku. V 58. minutě Rudzanův centr Vejrovi v soupeřově šestnáctce odskočil a gólmana Virece neohrozil.
V 64. minutě ostravský Malý nastřelil z trestného kopu břevno boleslavské branky a odražený míč boleslavští obránci uklidili do bezpečí. V 68. minutě Novotný z dvaceti metrů přestřelil ostravskou branku. V 73. minutě Novákův přetažený rohový kop nezasáhl hlavou dobře Vejr. V 81. minutě po boleslavském trestném kopu odražený míč vracel Kopa, ale branku překopl. V 88. minutě Vejr důrazně atakoval gólmana Virece, ten ztratil kontrolu nad míčem, ale boleslavský útočník zaváhal a akci do gólového zakončení nedotáhl.
Malá koncentrace na hru v úvodu obou částí hry, promarněné šance a nepřesnost při zakončení byly příčinou, proč boleslavští dorostenci v tomto utkání propadli.

Trenér boleslavských dorostenců Michal Kolčava k ostravské prohře řekl: „Utkání rozhodly nástupy do obou poločasů. Neodehráli jsme špatné utkání, snažili jsme se hrát, kluci makali, bohužel rozhodla naše zbrklost, nervozita a velká nepřesnost ve finální fázi a v zakončení. Když jsme dovolili soupeři vstřelit branky z akcí, na které jsme je upozorňovali, tak to mrzí ještě více. V Ostravě jsme prostě nechali zbytečně body. Je na co navázat a to je pozitivní."

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Truksa - Zabilanský, Kopa, Král, Rudzan - Kühnel (69. Klíma), Košek - Vejr, Machů (69. Šimon), Daniel Novák (90. Krčmář) - Dohnalík (24. Novotný).

Sestava FC Baník Ostrava U19: Virec - Kubík, Fárek, Kaliský (83. Kopečný), Kania - Lehnert (69. J. Novák), Bolf (46. Chvěja) - Holešinský (71. Hejl), Malý, Buchta - Telner (71. Domiter).

Branky: 1. Buchta, 47. Telnar

ŽK: Telner, Domiter - Novák

Rozhodčí: Vrťo - Kotala, Dudek

Fanshop banner