Výrazná výhra s Vodhánělovým hattrickem
Klub

Výrazná výhra s Vodhánělovým hattrickem

Redakce

Boleslavští junioři po vydařeném prvním poločase po změně stran nejprve úspěšně odolali soupeřovu tlaku, aby v závěrečné desetiminutovce završili výhru do výrazného gólového rozdílu. Vyhráli pátý mistrák v nepřerušené řadě.

První poločas začal nešťastně pro boleslavský tým a jmenovitě pro hostujícího Moskvana Denise Davydova. Nejprve se ve 2. minutě podílel na vybojování prvního boleslavského rohu a o necelé dvě minuty později upadl tak nešikovně, že si vykloubil levé rameno. Tím pro něho fotbalové utkání skončilo a v doprovodu lékaře Romana Lehovce odjel do nemocnice, kde mu ramenní kloub vrátili do správné polohy a předepsali šestitýdenní rekonvalescenci.
Slávisté se k prvnímu rohu dostali až ve 12. minutě. Ve 14. minutě neuspěl slávistický Ondřej Kocourek v první šanci svého družstva. To Boleslavští s prvními příležitostmi naložili o poznání lépe.
V 15. minutě po spolupráci s Klobásou otevřel Vodháněl skóre utkání - 1:0.
V 17. minutě boleslavský útok z pravé strany po Kozmově přihrávce gólově zpečetil Klobása - 2:0.

Slávisté zaskočení pro ně nepříznivým vývojem působili nejistě až rozpačitě, naopak boleslavští fotbalisté hráli s chutí a zanedlouho své vedení navýšili.
Ve 25. minutě v závěru svižné boleslavské akce po pravé straně přízemní centr Jakuba Kocourka využil Vodháněl - 3:0.
Ve 34. minutě slávistický brankář Řehák chytil Vodhánělův trestňák.
Ve 41. minutě boleslavští obránci podcenili soupeřův atak z pravé strany, Ondřej Kocourek se prokličkoval mezi třemi protihráči a jeho centr z malého vápna Kuchta uklidil za Veselovského záda - 3:1.
Než skončil poločas, promarnili Boleslavští rohový kop a ubránili obrovskou slávistickou šanci po kiksu Vodháněla, který uvnitř vlastního vápna netrefil míč, ale naštěstí Fabián zablokoval Kuchtův střelecký pokus a poslední slovo měl brankář Veselovský.

Ve druhém poločase se zprvu o tempo starali především hráči Slavie, kteří dlouhé úseky drželi hru na boleslavské polovině hřiště. Kolem 52. minuty nevyužili tři slepené rohové kopy. V 54. minutě Fabiánovi utekl Veselý, po jehož centru Ondřej Kocourek sám deset metrů před boleslavskou brankou netrefil pořádně míč a z velké střelecké příležitosti nic nebylo. V 56. minutě Ondřej Kocourek obloučkem za boleslavskou obrannou linii hledal rozběhnutého Vavrouše, ovšem Veselovský včas vyběhl z branky a byl u míče dříve. O minutu později si Veselovský poradil s Mihálikovou přízemní ranou. V 61. minutě Kateřiňák uvolnil Jakuba Kocourka a jeho tečovaná střela vynesla Boleslavi pouze roh.
V 63. minutě slávistickou akci završil Barák technickou střelou do břevna boleslavské branky a z protiútoku po Vodhánělově přihrávce Kozma nastřelil pravou tyč slávistické branky a Bojdova dorážka skončila v brankářově náruči.
V 68. minutě po Kateřiňákem rozehraném trestném kopu Kozma nastřelil slávistického brankáře Řeháka a v dorážce neuspěl ani Glöckner. V 76. minutě si Řehák poradil s Vodhánělovým trestňákem.
V 78. minutě po slávistickém autovém vhazování se míč dostal ke Králi, jenž před necelou minutou naskočil do hry a svým prvním dotykem přesně přihrál před boleslavskou branku, jejíž síť rozvlnil nekompromisním zakončením Veselý - 3:2.
O minutu později se Veselý ocitl v další příhodné střelecké pozici, ale s jeho nedůrazným pokusem si boleslavský gólman poradil. Jenom chvíli žila slávistická naděje na lepší výsledek, než Boleslavští spustili závěrečnou kanonádu.
V 82. minutě slávistický brankář Řehák při vyběhnutí na hranici šestnáctky nepovedeně odehrál míč a Vodháněl ho přesným lobem poslal do opuštěné branky - 4:2.
V 86. minutě po Kateřiňákově zblokované střele získali Boleslavští roh, ten poslal Kateřiňák před slávistickou branku, kde se nejlépe zorientoval Glöckner a zvýšil na 5:2.
V poslední minutě utkání předvedli Boleslavští parádní útočnou akci, při níž Kateřiňák poslal po pravé straně Wolfa a jeho centr doklepl do soupeřovy branky Kozma - 6:2.

Boleslavští vyhráli zaslouženě, neboť se prezentovali vyzrálejším fotbalovým projevem s přesnější kombinací i střelbou, než slávistický soupeř místy přehnaně ostrý v osobních soubojích.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Veselovský - Pajer, Glöckner, Fabián - Albina, Kateřiňák - Jakub Kocourek (82. Lacek), Vodháněl (87. Wolf), Davydov (7. Dratva) - Kozma, Klobása (25. Bojda).

Sestava SK Slavia Praha U21: Řehák - Möglich (46. Jakab), Routek (46. Veselý), Broukal, Holík - Vavrouš (77. Král), Barák - Zoubek (46. Pelyak), Ondřej Kocourek, Mihalík - Kuchta (68. Fotr).

Góly: 15. 25. a 82. Vodháněl, 17. Klobása, 86. Glöckner, 90. Kozma - 41. Kuchta, 78. Veselý

ŽK: Kateřiňák - Holík, Routek, Barák, Jakab

Rozhodčí: Černý - Melichar, Koval

Diváků: 160

Fanshop banner