Utkání bez vítěze
Klub

Utkání bez vítěze

Redakce

V posledních třech vzájemných zápasech (3:0 a 4:3 pro Boleslav a 5:0 pro Teplice) padlo celkem patnáct gólů. Proto byla bezgólová plicha překvapením i oboustrannou ztrátou. Fandové nejlepšími hráči zvolili boleslavského Jakuba Radu a teplického brankáře Martina Chudého.

V obou týmech chyběli potrestaní hráči, boleslavský Kúdela za vyloučení v předchozím mistráku proti Slavii a teplický Ljevakovič za osm žlutých napomenutí v aktuálním ligovém ročníku. Boleslav navíc postrádala zraněné defenzivní hráče Kyselu, Poloma a Pauscheka.

První poločas skončil bez gólů, ačkoliv příležitosti na jejich vstřelení měly oba týmy. Už ve 4. minutě po Krobově centru zleva Kukec pálil z necelých deseti metrů, ale jeho střelu boleslavští obránci k brance nepustili. I nadále byli Tepličtí aktivnější a opakovaně dotírali na Šedovu branku. Boleslavský brankář chytil Fillův centr, stoper Čmovš zachytil Gregáňovu přihrávku na Vachouška. Na druhé straně Kalabiškův přízemní pokus postrádal razanci a pro teplického gólmana byl snadnou kořistí. V 18. minutě Šeda vyhrál tvrdý vzdušný souboj s Vachouškem a o minutu později po Krobově chybě pádil do teplické šestnáctky Čermák, ale propásl správný moment pro střelu či přihrávku a o míč přišel. Následný teplický protiútok završil Fillo střelou, kterou Šeda kryl. V druhé polovině poločasu nedal Chramosta tři šance. Ve 21. minutě jej skluzem zastavil Tsiskaridze na hranici vápna. Ve 25. minutě po Ščukově kolmici neprostřelil brankáře Chudého, proti kterému běžel zcela sám. A ve 32. minutě po Magerově přihrávce opět nepřekoval Chudého, tentokrát však byl tísněn protihráčem. Rozhodčí Proske podržel Teplice ve 30. minutě, kdy Magera předběhl Tsiskaridzeho, který jej uvnitř pokutového území podrazil bez penaltového trestu. Ve 38. minutě Chramostův brejk zastavili rozhodčí kvůli ofsajdu.

Druhý poločas začal nepřesnou Krobovou střelou. Kolem 53. minuty rozehrávali Boleslavští tři nadějné standardní situace, ale trestný kop ani dva rohy k pořádnému ohrožení soupeřovy branky nevyužili. V 55. minutě Vachoušek nečekaným akrobatickým zakončení z boku brankoviště Šedu nezaskočil. V 62. minutě se Kalabiška probil do teplické šestnáctky, ale nezdařila se mu přihrávka na Baroše ani vlastní zakončení. Potom následovala čtvrthodina teplického tlaku, kdy boleslavští fotbalisté bránili své pokutové území a nedostali se z vlastní poloviny hřiště. V 73. minutě neudržel v tvrdém vzdušném souboji brankář Šeda centr a Fillova střela líznula břevno boleslavské branky. Teprve v závěrečné desetiminutovce zahrozili Boleslavští. V 80. minutě se po spolupráci s Čermákem prodral do teplického vápna Takács, ale zakončení se mu nepovedlo. V 86. minutě Fillo ani Vachoušek z pozic uvnitř boleslavské šestnáctky neprostřelili boleslavské obětavé obránce. V 87. minutě předvedli Boleslavští poprvé ve druhém poločase kombinační útok v parametrech, v jakých by měli hrát po celé utkání, Kalabiška ho však završil nedůraznou střelou do středu branky, kde byl Chudý připravený. Ani v nastavených dvou minutách nikdo neskóroval a tak si v duelu bez vítěze každý z týmů připsal po bodu a považoval to za ztrátu.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Jánoš, Čmovš, Toml, Fleišman - Ščuk, Rada - Kalabiška, Magera (76. Takács), Čermák (81. Přikryl) - Chramosta (46. Baroš).

Sestava FK Teplice: Chudý - Hora, Lüftner, Tsiskaridze, Krob - Kodeš, Soungole - Gregáň (57. Nivaldo), Kukec (66. Potočný), Fillo - Vachoušek.

ŽK: Tsiskaridze, Vachoušek, Gregáň, Potočný - Čmovš, Takács

Rozhodčí: Proske - Nádvorník, Paták

Diváků: 3541

Fanshop banner