Po úspěchu na východě přivezli tři body i ze severu
Klub

Po úspěchu na východě přivezli tři body i ze severu

Redakce

Boleslavští junioři jsou v jarní mistrovské sezóně stoprocentně úspěšní. Po výhře v Hradci Králové a domácím vítězství nad Třincem, přivezli tři body i Jablonce, kde ze závěru utkání udělali drama dvojím zbytečným zaváháním.

První poločas začal boleslavskou šancí, když hned v úvodní minutě Kubištovi utekl Kocourek a po jeho centru Vodháněl nastřelil tyč jablonecké branky. Za tři minuty odpověděli Jablonečtí nebezpečným útokem, který zastavil Glöckner.
V 15. minutě Kateřiňákův rohový kop usměrnil u přední tyče nechytatelně pod břevno Glöckner - 0:1.
Ve 20. minutě jablonecký rohový kop Novák rozehrál přetaženým centrem na Žembu, který vrátil míč před branku Štěpánkovi a jeho hlavičku brankář Godula vytáhl nad břevno. O pět minut později Kuhn sám před Godulou přestřelil boleslavskou branku. Ve 33. minutě po spolupráci s Ladrou přestřelil Albina jabloneckou branku. Ve 38. minutě jablonecký brejk zmařil včasným vyběhnutím a rázným odkopem brankář Godula. První dějství tak skončilo těsným boleslavským vedením.

Druhý poločas zahájili Boleslavští podobně skvěle jako první a zdvojnásobili své vedení.
Ve 49. minutě po trestném kopu Kateřiňáka se před jabloneckou brankou dostal k míči Glöckner a zvýšil na 0:2.
V 52. minutě z necelých dvaceti metrů Mihálik těsně minul pravý horní růžek boleslavské branky. V 56. minutě si s Albinovou tvrdou ránou poradil jablonecký gólman Repáň, který o chvíli později zvládl i Kateřiňákův trestňák. V 66. minutě po Štěpánkově přihrávce Mihálik netrefil boleslavskou branku.
V 71. minutě Kozma proměnil sólo proti jablonecké brance - 0:3.
Boleslavští třígólové vedení, které jim mělo dát klid do závěrečné čtvrthodinky utkání, skoro promarnili v rozmezí necelé pětiminutovky.
V 74. minutě nepovedenou Wolfovu malou domů vystihl Mihálik, obešel Godulu a snadno poslal míč do boleslavské sítě - 1:3.
V 77. minutě jablonecký útok vyvrcholil Novákovým centrem, který boleslavská obrana odvrátila pouze k Dílovi a ten prostřelil brankáře Godulu - 2:3.

Dalšího zaváhání v defenzivní činnosti se už Boleslavští nedopustili a za těsného vedení dovedli zápas do vítězného konce a tím pádem k třetímu jarnímu tříbodovému zisku.

Před utkáním měly oba týmy, jablonecký na sedmé a boleslavský na osmé příčce, po třiceti bodech. Pro rozdílné postavení byla rozhodující lepší defenzivní bilance, neboť Jablonec obdržel o osm gólů méně než Boleslav. Po vzájemné střetu Boleslavští severočeského rivala v tabulce přeskočili a mají nyní o tři body více.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Godula - Toml (62. Wolf), Pajer, Glöckner, Dratva - Kateřiňák, Albina - Kocourek (90. Bečirevič), Vodháněl (71. Bojda), Ladra (86. Lukeš) - Kozma.

Sestava FK Jablonec U21: Repáň - Štěpánek, Tichý, Soukup (62. Díl), Žemba - Novák (83. Kováčik), Kubista, Munzar, Bulíř - Mihálik (78. Petržilka), Kuhn (78. Vitkovič).

Góly: 74. Mihálik, 77. Díl - 15. a 49. Glöckner, 71. Kozma

ŽK: Soukup - Albina

Rozhodčí: Příhoda - Kříž, Vlasjuk

Fanshop banner