Trenér Jarolím: Hráli jsme, co jsme chtěli hrát
Klub

Trenér Jarolím: Hráli jsme, co jsme chtěli hrát

Redakce

Boleslavský trenér Karel Jarolím své hráče pochválil, že po většinu utkání předváděli kombinační fotbal, jak si předsevzali. Jenom jej samozřejmě mrzelo, že závěr zbytečně inkasovaným gólem zdramatizovali.

Karel Jarolím byl pochopitelně se ziskem tří bodů nad Slavií spokojený. K průběhu utkání řekl: „Věděli jsme, co nás od Slavie čeká. Do zápasu jsme vstoupili dobře, ale lacinými ztrátami si vytvářeli tlak sami na sebe. Dařilo se nám hrát kombinační fotbal a už v prvním poločase jsme mohli některé akce zakončit líp. Ve druhé půli jsme měli hru pod kontrolou a dostali se do zaslouženého vedení. V závěru udělala Slavia změny a my na ně nedokázali správně reagovat, hráči nepodrželi balon a zbytečně závěr zdramatizovali."
Pro mužstvo našel slova pochvaly: „Hráče chválím, že co jsme chtěli hrát, to většinu utkání praktikovali. Vyloučení Kúdely z mého pohledu bylo nesmyslné."
Karel Jarolím
přiznal, že i po letech je pro něho utkání proti Slavii, s níž prožil značnou část hráčské i trenérské kariéry, specifické. „Momentálně je vítězství vzhledem k boji o Evropu důležité, ale uvidíme, jak to bude na konci soutěže. Domácí ztráta se soupeřem, který má podobné ambice, jako my, by pochopitelně bolela. Jsem proto hodně rád, že jsme toto utkání zvládli."

Slávistický trenér Dušan Uhrin byl ke svému týmu kritický: „Nastoupili jsme ustrašeně a pasivně, Boleslav nás přehrávala v záloze i po stranách. Kupodivu jsme začali hrát, až když nás bylo o jednoho míň. Jsem spokojený za to, co jsme odehráli po penaltě. Jsem přesvědčený, že jsme schopní odehrát lepší utkání." Dušan Uhrin poznamenal, že utkání mělo napětí a správnou diváckou kulisu. K penaltě nařízené proti jeho mužstvu prohlásil, že ji neviděl. Evropské ambice neztrácí: „Ještě máme hodně utkání a na ně se musíme soustředit. Věřím, že naši soupeři v boji o evropské příčky budou ještě body ztrácet."

Fanshop banner