Drama se zaslouženým tříbodovým ziskem
Klub

Drama se zaslouženým tříbodovým ziskem

Redakce

Boleslavští vyhráli důležité utkání nad konkurentem o obsazení pohárové příčky zcela zaslouženě, neboť byli aktivnější v ofenzivě a přesnější v kombinaci, přesto si závěr zdramatizovali inkasováním zcela zbytečného gólu. Fandové zvolili nejlepšími hráči boleslavského Aleše Čermáka a slávistického Murise Mešanoviče.

Vstupenky do hlediště boleslavské Adidas Arény byly vyprodané několik dnů před utkáním a tak mělo přímé střetnutí uchazečů o Evropu správně bouřlivou atmosféru.
V prvním poločase měla míč častěji pod kontrolou Boleslav. Marně však dobývala slávistickou branku, přestože se kombinačními akcemi dostávala na její dostřel. Už ve 3. minutě Čermák těsně minul slávistickou branku. V 5. minutě po nepřesné přihrávce Ščuka vlastnímu gólmanovi se Slavia dostala zadarmo k rohu a v jedné minutě kopala dvakrát od rohového praporku, naštěstí bez efektu. Více vzruchu bylo před brankou slávistického Pavlenky, který se štěstím vyrazil Ščukovu ránu, poradil si s Magerovou hlavičkou i s Kalabiškovou střelou do středu branky. Ve 23. minutě tečovaná Čermákova rána vynesla Boleslavi pouze roh a ve 25. minutě sudí Ardeleanu neuznal Boleslavi gól kvůli údajnému Magerově útočném faulu.
Přestože se více hrálo na slávistické polovině hřiště, tak po půlhodině hry se stav rohových kopů dostal na nerozhodnou bilanci 4:4. Dvě minuty před přestávkou Kalabiška parádním obloučkem našel ve slávistické šestnáctce volného Chramostu, který místo okamžitého zakončení si míč zpracovával a střelbu mu bránící protihráč snadno zablokoval. Úplně v poslední minutě prvního poločasu pátý boleslavský roh rozehrál Čermák a u bližší tyče hlavičkující Čmovš jen o pár centimetrů minul pravý horní růžek Pavlenkovy branky.

Teprve druhý poločas byl gólový. Boleslavští pokračovali v kombinačním fotbalu. Slávisté ubránili Radův centr z levé strany a od stejného hráče trestňák pro změnu z pravé strany. Pavlenka si poradil se Ščukovou střelou k pravé tyči. V 56. minutě Frydrych na malém vápně podrazil Chramostu, za což rozhodčí Ardeleanu nařídil pokutový kop a slávistického stopera vyloučil.
V 57. minutě Magera jistou střelou penaltu proměnil ve vedoucí boleslavský gól - 1:0.
O minutu později při průniku do slávistické šestnáctky z pravé strany upadl Jánoš a sudí tentokrát faul nepískal, nýbrž boleslavského hráče žlutě napomenul. V 64. minutě Radova pumelice z pětadvaceti metrů jen těsně minula slávistickou branku. S blížícím se koncem utkání oslabená Slavia čím dál častěji útočila, ale bez efektu. Střelecky se neprosadil Hušbauer, ani Mešanovič, který z deseti metrů minul Šedovu branku. V 74. minutě po Jánošově přihrávce předvedl Čermák přesnou technickou střelu, kterou Pavlenka efektním zákrokem vytlačil nad břevno. V 77. minutě po Kalabiškově ztrátě míče se ke střelbě dostal Mešanovič, ale boleslavskou branku minul. V 78. minutě Šeda nedosáhl na centr a uvnitř boleslavského vápna se ve střelecké pozici ocitl Souček, jehož ránu však stihnul vracející se Šeda v poslední možné chvilce vyrazit nad břevno.
V 85. minutě boleslavská akce z pravé strany vyvrcholila Čermákovým přiťuknutím míče Radovi a ten se do něho opřel vší silou a hodně zdařilou dělovkou z pětadvaceti metrů nedal Pavlenkovi šanci - 2:0.
I při dvougólovém vedení nedokázali Boleslavští v klidu dohrát závěrečné minuty. Slávisté se s velkou mírou rizika tlačili k Šedově brance. Největším nebezpečím byl Kenia. V 88. minutě jeho nebezpečný centr zneškodnil Šeda.
V 90. minutě Kenia od levé postranní lajny nacentroval trestný kop k Šedově brance a boleslavskou defenzívu u bližší tyče zaskočil Mešanovič, který hlavou snížil na 2:1.
V závěru tříminutového nastavení odpískal sudí Ardeleanu proti boleslavské brance trestný kop, před jehož rozehráním byl boleslavský stoper Kúdela vyloučený za potyčku se slávistickým Pitákem. Kenia trestňák poslal přes hráčskou zeď jen pár centimetrů mimo levý horní růžek. Teprve potom hlavní rozhodčí zápas ukončil.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Jánoš, Kúdela, Čmovš, Fleišman - Ščuk, Rada - Kalabiška (83. Přikryl), Magera (88. Takács), Čermák - Chramosta (75. Baroš).

Sestava SK Slavia Praha: Pavlenka - Mikula, Frydrych, Deli, Jablonský - Souček - Zmrhal (78. Kenia), Hušbauer, Mihalík (62. Mešanovič) - Železník, Škoda (85. Piták).

Góly: 57. Magera (z pokutového kopu), 85. Rada - 90. Mešanovič

ŽK: Ščuk, Chramosta, Jánoš - Frydrych, Piták

ČK: Kúdela v 90. minutě - Frydrych v 56. minutě

Rozhodčí: Ardeleánu - Wilczek, Kotík

Diváků: 5000

Fanshop banner