První jarní vítězství
Klub

První jarní vítězství

Redakce

První jarní vítězství mladoboleslavských starších dorostenců bylo výsledkem dobrého výkonu. Soupeře předčili v kombinační přesnosti, důrazu v osobních soubojích a především ve střelbě.

První poločas začal velkou boleslavskou šancí. Už ve 2. minutě první útok vyvrcholil centrem z levého křídla a Vejrovou střelou z deseti metrů nad branku. O dvě minuty později Boleslavští nevyužili rohový kop. Potom dva rohové kopy promarnili Olomoučtí. Ve 14. minutě Vejr z necelých dvaceti metrů pálil těsně vedle. Teprve v 19. minutě vyslal olomoucký Vychodil přímou střelu na Truksu, který byl připravený.
Ve 27. minutě Juráš srazil loktem Nováka, a protože se tak stalo uvnitř olomoucké šestnáctky, tak rozhodčí Krejsa bez váhání nařídil pokutové kop. Kühnel ho jistou ranou proměnil v první boleslavský gól - 1:0.
Ve zbylé čtvrthodince prvního dějství se Olomoučtí neprosadili ze dvou rohů, Boleslavští z jednoho. Těsné vedení bylo logickým a zároveň i chabým vyjádřením boleslavské herní převahy.

Ve druhém poločase Boleslavští pokračovali v nasazení a důrazu z první pětačtyřicetiminutovky. A zanedlouho své vedení zvýraznili.
V 50. minutě Vodháněl levačkou umístil trestný kop z dvaceti metrů přesně přes hráčskou zeď do levého horního růžku olomoucké branky - 2:0.
Olomoučtí se s nepříznivým vývojem utkání nesmířili a brzo se vrátili do hry.
V 59. minutě Krayzelova tečovaná střela velkým obloukem šťastně zapadla k pravé tyči boleslavské branky - 2:1.
Boleslavští se nenechali rozhodit a pokračovali v dosud úspěšném stylu. Včas a důrazně chodili do soubojů, k soupeřově brance se snažili proniknout přízemní kombinací. V 60. minutě Zabilanského střelu k levé tyči kryl brankář Gröger. O minutu později čtvrtý boleslavský roh Olomoučtí odvrátili jen za cenu dalšího rohového kopu, po kterém už Boleslav zvýšila vedení.
V 62. minutě po pátém boleslavském rohovém kopu se před brankou k míči dostal Vejr, jeho nepříliš vydařenou ránu Gröger vyrazil, ale proti dorážce Kopy už nic nezmohl - 3:1.
V 67. minutě po Zabilanského rohu hlavičkoval Novák těsně nad olomouckou branku. V 70. minutě Novák vystihl soupeřovu rozehrávku, ale přihrávku do brankoviště Gröger stihnul postrčit mimo Dohnalíkův dosah.
V zajímavém utkání boleslavské družstvo současného trenéra Michala Kolčavy zaslouženě porazilo olomoucké družstvo vedené nedávným boleslavským trenérem Jiřím Saňákem.
Dnešní boleslavský kouč Michal Kolčava byl pochopitelně spokojenější: Odehráli jsme velmi dobré utkání. Hráči zaslouží pochvalu, protože hráli tak, jak jsme si řekli. Oproti minulým utkáním jsme zvýšili agresivitu, vyhrávali osobní souboje a v defenzívě jsme hráli velmi pozorně s minimálním množstvím chyb. Vypracovali jsme si další šance, které jsme neproměnili a navíc soupeře jsme do žádné nepustili. Je to pro nás důležité vítězství ve vyrovnané tabulce, které by nám mělo dodat klid do další práce. Je potřeba dále tvrdě pracovat a nachystat se na další utkání."

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Truksa - Zabilanský, Král, Kopa, Rudzan - Kühnel, Komárek - Vejr, Vodháněl, Daniel Novák (90. Košek) - Dohnalík (90. Novotný).

Sestava SK Sigma Olomouc U19: Gröger - Juráš (39. Sivoň), Markovič, Krayzel, Kiška - Brázdil (46. Smékal), Schlimbach (56. Sláma) - Vasiljev, Látal (82. Socha), Vychodil (46. Zifčák) - Voleský.

Góly: 27. Kühnel (z pokutového kopu), 50. Vodháněl, 62. Kopa - 59. Krayzel

ŽK: Daniel Novák - Juráš, Brázdil, Látal

Rozhodčí: Krejsa - Hlavnička, Vokoun

Diváků: 70

Fanshop banner