V náročném souboji proti kvalitnímu protivníkovi neuspěli
Klub

V náročném souboji proti kvalitnímu protivníkovi neuspěli

Redakce

Závěrečné utkání semifinálové skupiny Memoriálu Vlastislava Marečka prohráli boleslavští dorostenci na pražském Strahově náročný souboj s kvalitním protivníkem, který byl lepší především v proměňování střeleckých příležitostí.

V prvním poločase si každé družstvo vypracovalo jednu šanci, Sparta ji proměnila, Boleslav ne. Již ve 3. minutě musel boleslavský brankář Mikulec rychle vyběhnout z branky, aby zmařil nebezpečnou soupeřovu akci. Ve 20. minutě Mikulec dobře zasáhl při sparťanské střele z hranice pokutového území.
Ve 27. minutě boleslavská defenzíva nezachytila soupeřovu akci středem hřiště, Mikulec sice první střelecký pokus vyrazil, ale na následnou dorážku už byl krátký - 1:0.
Ve 29. minutě po přihrávce Davida Nováka měl vyrovnání na kopačce Mansfeld, jeho střelu však sparťanský brankář konečky prstů vytěsnil na roh.

Ve druhém poločase Sparta přidala tři góly a dovedla zápas do vítězného konce.
Ve 44. minutě po Chládkově rohovém kopu boleslavský pokus o zakončení zblokovali obránci. V 52. minutě brankář Mikulec předvedl skvělý zákrok při likvidaci soupeřovy hlavičky po centru ze strany.
V 56. minutě Sparta zvýšila své vedení lacinou brankou z rohového kopu na 2:0.
Druhý gól v boleslavské brance byl zlomovým okamžikem utkání. Tím spíše, že boleslavskou snahu po gólové odpovědi využívala Sparta k brejkům.
V 68. minutě chybovali Boleslavští v rozehrávce na vlastní polovině a soupeř toho dokázal využít - 3:0.
V 72. minutě Boleslavští nezachytili rychlou akci soupeře po levé straně, která skončila dalším gólem - 4:0.
Kolem 76. minuty předvedl boleslavský brankář Mikulec dva dobré zákroky proti střelám z bezprostřední blízkosti a zabránil tak téměř jistým gólům.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Páník řekl: „Utkání nás nezastihlo v optimální pohodě a proti takto silnému soupeři by všichni hráči museli podat nadstandardní výkon, pokud bychom chtěli pomýšlet na úspěch. V prvním poločase mělo každé družstvo po jedné velké šanci, my jsme však tu naši neproměnili. V defenzivě družstvo pracovalo dobře, pozorně bránilo a některé z našich útočných akcí vypadaly slibně. Před brankou soupeře jsme však byli málo nebezpeční. Druhá inkasovaná branka vlastně utkání rozhodla. Snažili jsme se pak hrát více dopředu, presovat soupeře na jeho polovině a tím pádem jsme otvírali více možností pro brejkové situace domácích. Ti toho dokázali v závěru dvakrát využít a několikrát nás podržel také brankář Mikulec. Oproti minulému utkání nám chybělo více dynamiky a agresivity, často jsme museli hodně běhat bez míče a pak neměli mnoho sil na útočení. V každém takovém náročném zápase však hráči získávají cenné zkušenosti, které je můžou posouvat dál."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Mikulec - Najman, Drobný, Koubek, Body - Chládek (61. Komma), Hajdo - Mansfeld (56. Jakub Novák), Šimon (56. Vyhnánek), David Novák - Hobík (41. Balog).

Fanshop banner