Soupeři usnadňovali střílení gólů školáckými chybami
Klub

Soupeři usnadňovali střílení gólů školáckými chybami

Redakce

Závěrečné utkání semifinálové skupiny Memoriálu Vlastislava Marečka prohráli boleslavští dorostenci na pražském Strahově zaslouženě. Předvedli slabý a nesoustředěný výkon a tak po většinu utkání byli horší, než soupeř.

První poločas začal brzkým gólem v boleslavské brance.
Ve 4. minutě sparťanskému dlouhému míči za boleslavskou obranu Le Chí a Mrnka jen přihlíželi, a když se k jejich zaváhání přidal brankář Barták špatným vyběhnutím, získala Sparta snadno vedení gólem do opuštěné branky - 1:0.
Minutu po obdrženém gólu boleslavská rychlá rozehrávka a spolupráce Gombáš s Vajglem vyvrcholila Majerovými samostatným únikem, ale bohužel nepřesnou koncovkou. Sparťané byli o chvíli později přesnější.
Ve 12. minutě špatnou Bartákovu rozehrávku a nedůrazné počínání Le Chího v osobním souboji soupeř potrestal druhým laciným gólem - 2:0.
V 19. minutě podobně dlouhému míči za boleslavskou obranu, jako na začátku utkání, pouze přihlíželi tentokrát Kuchař s Kučerou, ale po opožděném vyběhnutí Bartáka téměř jistému gólu zabránil v poslední chvilce obětavým zákrokem Kuchař.
Ve 22. minutě Pour nepřevzal jednoduchý míč od Kuchaře a nabídl soupeři příležitost k zakončení, což také krásnou brankou provedl - 3:0.
Ve 24. minutě vypustil boleslavský obránce Kučera souboj na pravé straně a Sparta se dostala snadno do šance, kterou neproměnila. Ve 31. minutě Mrnkův nedostatečný důraz v souboji umožnil Spartě rychlý protiútok a nebezpečný centr, který pouze proletěl celým pokutovým územím.
Ve 38. minutě boleslavskou bídu korunoval Kuchař nezdařenou malou domů brankáři, která skončila vlastním gólem - 4:0.

Z druhého poločasu uplynulo deset minut a Boleslavští inkasovali další dva góly.
Ve 46. minutě Sparta po rohovém kopu a přičiněním zdravého důrazu před boleslavskou brankou zvýšila své vedení na 5:0.
V 50. minutě boleslavský brankář Barták chyboval při rozehrávce tak nešťastně, že mu protihráč sebral míč a zakončil snadno do prázdné branky - 6:0.
Teprve za skóre v podobě debaklu dokázali Boleslavští hru vyrovnat, ale žádnou z příležitostí v gól neproměnili. V 58. minutě po Dolejšího přihrávce Kalabis postrádal v koncovce patřičný důraz. V 62. minutě sparťanský útok s nebezpečným zakončením vychytal Barták. V 65. minutě povedený boleslavský signál vyústil ve velkou šanci, v níž však Dolejší neuspěl. V 75. minutě Provazník uvolnil Paru, který po sóle z poloviny hřiště sám před brankou předvedl zbrklé a nepřesné zakončení. V 76. minutě Dolejšího rohový kop Salač z dobré pozice usměrňoval hlavou kousek vedle branky. V poslední minutě Provazník přešel přes dva protihráče, přihrál Salačovi, jehož střelu sparťanský brankář vyrazil a vzápětí si poradil i s dorážkou dobíhajícího Pary.

Trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík byl hodně zklamaný: „Do pětapadesáté minuty bylo na hřišti pouze jedno družstvo a to domácí Sparta. Náš tým byl bojácný, nedůrazný a koncentrace hráčů byla velmi špatná. Jejich pohyb a nasazení bylo nulové. Opět jsme udělali množství jednoduchých individuálních chyb v rozehrávce a soupeři jsme tak výrazně ulehčili střílení branek. Posledních pětadvacet minut jsme se Spartě vyrovnali a byli nebezpeční i v jejím pokutovém území. Závěr byl z naší strany jediným světlejším okamžikem v jinak velmi špatném utkání a nezbývá, než soupeři pogratulovat k naprosto zasloužené výhře a velmi dobrému fotbalovému výkonu."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Barták - Kučera (41. Zmij), Le Chí (41. Horák), Kuchař, Mrnka (61. Salač) - Pour (41. Strouhal), Gombáš (41. Kalabis) - Čech (41. Para), Majer (41. Dolejší), Milner (41. Bičiště) - Vajgl (41. Provazník).

Diváků: 30

Fanshop banner