Staršího soupeře jasně přehráli
Klub

Staršího soupeře jasně přehráli

Redakce

V přátelském duelu byli boleslavští šestnáctiletí dorostenci lepší než jejich starší protivníci a z mnoha připravených šancí pouze pět završili gólově.

První poločas začali Boleslavští akcí Čecha, jenž ve 2. minutě hezky přihrál Salačovi, který ve velké šanci neuspěl.
V 9. minutě Majer zatáhl míč po levé straně, odkud ho předložil Milnerovi, který se sice v koncovce neprosadil, ale Čechova dorážka již byla vedoucím boleslavským gólem -1:0.
Ve 25. minutě po faulu na Poura trestný kop hezky trefil Gombáš a zvýšil boleslavské vedení na 2:0.

Další příležitosti prvního poločasu Boleslavští neproměnili. Ve 27. minutě po Majerově rohovém kopu Pour zakončoval mimo branku. Ve 37. minutě po pohledné spolupráci Gombáše, Salače a Mansfelda netrefil prázdnou branku Milner. Ve 38. minutě centr Bičiště dostal do šance Čecha, který se však neprosadil. Ve 42. minutě nevyužil střeleckou pozici Pour po Majerově pěkné přihrávce. O minutu později Majer střílel kousek vedle branky a těsně před přestávkou po spolupráci Majera s Milnerem netrefil Čech míč, když byl sám před soupeřovou brankou.

Druhý poločas měl podobný herní obraz jako první.
Ve 47. minutě po narážečce s Milnerem nastřelil Majer brankáře, ale k odraženému míči se dostal Milner a zvýšil boleslavské vedení na 3:0.
V 52. minutě po Majerově rohovém kopu Vajgl hlavou minul branku. V 55. minutě Gombáš ve velké šanci přestřelil. V 60. minutě Majerova střela mířila pouze do tyče soupeřovy branky. V 63. minutě Milnerův centr Čech hlavičkoval mimo branku, přestože před ní byl zcela sám.
V 65. minutě Majerův trestný kop se odrazil od tyče k Pourovi a ten standardní akci dohrál do gólu - 4:0.
V 67. minutě se Majer povedenou ranou trefil k pravé tyči -5:0.

V 75. minutě Gombáš nastřelil tyč a o pět minut později neproměnil poslední boleslavskou šanci Bičiště.

Trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík byl po přátelském střetnutí stručný: „Po celé utkání jsme byli lepší, připravovali si brankové příležitosti a zaslouženě jsme vyhráli. Mrzí mě množství nevyužitých šancí, jelikož skóre utkání mělo být mnohem větší v náš prospěch."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Hartych - Mansfeld, Vajgl, Komma, Salač - Pour - Čech, Gombáš, Majer, Bičiště - Milner.

Branky FK MB U16: Čech, Gombáš, Milner, Pour, Majer

Fanshop banner