Velmi zdatného soupeře těsně porazili
Klub

Velmi zdatného soupeře těsně porazili

Redakce

Boleslavští sedmnáctiletí dorostenci v předposledním utkání semifinálové skupiny Memoriálu Vlastislava Marečka těsně přemohli velmi kvalitního ostravského protivníka jediným gólem ze začátku druhého poločasu.

V prvním poločase si Boleslavští vytvořili tři šance, ale neproměnili ani jednu. První nevyužil již v 5. minutě Hobík po přihrávce Jakuba Nováka. V 16. minutě při brejkové situaci Davida Nováka jeho finální přihrávka jen o kousek nenašla Jakuba Nováka ve vyložené pozici. Ve 35. minutě David Novák přihrál Šimonovi a s jeho střelou si ostravský brankář poradil. Zlikvidoval i o dvě minuty později střelecký pokus Jakuba Nováka po Hobíkově uvolnění.

Na začátku druhého poločasu ve 42. minutě hlavičkoval David Novák z vyložené pozice těsně mimo.
Ve 46. minutě po faulu na Davida Nováka se z trestného kopu krásně trefil Hobík - 1:0.
V 65. minutě boleslavský brankář Zeman spolehlivě zlikvidoval střelu ze střední vzdálenosti. V závěrečné desetiminutovce Boleslavští uhájili těsné vítězství při stálém ostravském tlaku.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Páník označil utkání proti ostravskému týmu za jedno z nejtěžších, které letos sehráli: „Soupeř byl velmi vyspělý, fyzicky zdatný a nesmírně agresivní. Přesto za celé utkání výrazněji neohrozil naši branku. S jedinou nebezpečnou střelou si brankář Zeman ve druhém poločase bez problémů poradil. V prvním poločase jsme si vytvořili tři velmi dobré brankové příležitosti, ale žádnou z nich neproměnili. Mužstvo poctivě pracovalo, hráči vzájemně spolupracovali, a proto se soupeř těžko dostával na dostřel k naší brance. V úvodu druhého poločasu měl gól na hlavě David Novák, ale nezakončil přesně. Za pár minut však potáhl útočnou akci, byl faulován a z následného přímého kopu trefil Hobík vítěznou branku. V posledních deseti minutách jsme museli odolávat velkému tlaku, ale nakonec jsme cenné vítězství uhájili."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Zeman - Najman, Drobný, Koubek, Body - Chládek (80. Komma), Hajdo - Jakub Novák (50. Mansfeld), Šimon (55. Vyhnánek), David Novák - Hobík (60. Fingerhut, 75. Balog).

Gól: 46. Hobík

Rozhodčí: Nejedlo

Diváků: 40

Fanshop banner