Starší dorostenci začali jaro mizerně
Klub

Starší dorostenci začali jaro mizerně

Redakce

Na začátku jarní sezóny se mladoboleslavským starším dorostencům nedaří. Po domácí remíze s Opavou v prvním kole vysoko prohráli v Pardubicích utkání druhého ligového kola. Ze dvou úvodních jarních utkání proti soupeřův z konce ligové tabulky získali pouze jeden bod.

Utkání 38. kola I. ligy starších dorostenců se hrálo v Ohrazenicích na hřišti s umělou trávou a pro boleslavské mladíky bylo nešťastným téměř od první minuty.
V začátku prvního poločasu ve 4. minutě po pardubickém centru zleva nedokázali Boleslavští z vlastní šestnáctky odehrát míč a v nastalé skrumáži upadl Huf a rozhodčí Drábek nařídil velmi přísně pokutový kop.
Penaltu Mužík jistě proměnil v pardubické vedení - 1:0.
V 7. minutě při pardubické malé domů vzal gólman Šmíd míč do rukou a rozhodčí Drábek správně nařídil nepřímý kop z hranice malého vápna. Jakmile ho však Boleslavští rozehráli, zazněl hvizd píšťalky rozhodčího znovu, tentokrát pro údajnou chybu v rozehrávce. V 8. minutě po boleslavském rohovém kopu hlavičkoval Vejr do rukou pardubického gólmana Šmída. Boleslavští se v následné mírné územní převaze do gólových šancí nedostali. Po 25. minutě Pardubičtí hru vyrovnali a zahrozili z několika rohových kopů v řadě, kterým se Boleslavští ubránili.
Ve 27. minutě po rozehraném pardubickém rohu a Gašparově hlavičce boleslavský Klíma nešťastnou hlavou nasměroval míč do vlastní branky - 2:0.
Ve 39. minutě poslal Novotný křižný centr do pardubické šestnáctky zabíhajícímu Vejrovi, kterému však míč utekl do zámezí. V 41. minutě po faulu na Vejra nevyužili Boleslavští výhodu přímého kopu.
Ve 44. minutě pak přišla pro Boleslavské další sprcha, když pardubický Huf trefil z pětadvaceti metrů růžek boleslavské branky a zvýšil na 3:0.

Do druhé poloviny hry nastoupili Boleslavští s dvojí změnou v sestavě a především se snahou nepříznivý výsledek zkorigovat. Pardubičtí si však důležité vedení nejen pohlídali, ale dokonce navýšili. Ve 49. minutě Kopovu střelu ze třiceti metrů gólman Šmíd vyškrábl těsně nad pardubické břevno. V 60. minutě Boleslavští nedůrazné odehrání míče před vlastní šestnáctkou zachraňovali za cenu faulu, následný trestný kop z dvaceti metrů Truksa bezpečně vychytal.
V 73. minutě dva boleslavští hráči neubránili pardubického útočníka Mužíka a ten individuální akci završil úspěšnou střelou ke zvýšení skóre na 4:0.
V 78. minutě po boleslavském rohovém kopu Novákovu snahu o zakončení pardubičtí obránci zblokovali. V předposlední minutě ještě Novák vnikl zleva do soupeřovy šestnáctky, ale jeho zakončení obránci vytěsnili mimo branku. Následný rohový kop na pro Boleslav vysoce nepříznivém stavu nic nezměnil.

Trenér mladoboleslavských dorostenců Michal Kolčava po nečekaně vysoké prohře řekl: „Utkání začalo penaltou proti nám již ve třetí minutě. Paradoxně nás nakopla a hráli jsme velmi dobře. O utkání rozhodla vlastní branka, která nás srazila do kolen. Nebyli jsme poté schopni na danou situaci zareagovat. Ani v druhém poločase jsme nenašli síly na otočení utkání. Podali jsme průměrný výkon, za který jsme si body rozhodně nezasloužili. Výše skóre je pro nás až příliš krutá. Je potřeba se z utkání poučit a dobře se připravit na další domácí utkání. Vím, že jsme schopni předvádět daleko lepší výkony, a věřím týmu, že se společně dobře nachystáme na další ligová kola."

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Truksa - Zabilanský (83. Šimon), Klíma (46. Král), Kopa, Rudzan - Komárek, Košek (87. Koubek) - Novotný (46. Daniel Novák), Machů, Vejr - Dohnalík (55. Krčmář).

Sestava FK Pardubice U19: Šmíd - Dvořák (78. Zelinka), Řehák, Spěvák (83. Bydžovský), Jedlička - Gašpar (78. Málek), Slezák, Huf - Mužík, Jirásek (64. Bulušek), Nikodem (83. Staněk).

Žluté karty: Mužík - Král, Novák

Branky: 4. Mužík, 27. vlastní boleslavský Klíma, 44. Huf, 73. Mužík

Rozhodčí: Drábek - Schmeiser, Ujec

Fanshop banner