Boleslav veze ze Zlína body, které potvrdila až těsně před koncem
Klub

Boleslav veze ze Zlína body, které potvrdila až těsně před koncem

Redakce

Boleslavští splnili roli favorita, i když vítězství potvrdili až druhým gólem v předposlední minutě utkání. Fanoušci zvolili nejlepšími hráči zlínského Vukadina Vukadinoviče a boleslavského Lukáše Mageru.

První poločas byl v úvodní čtvrthodině vyrovnaný, ale postupně v dalším průběhu Boleslavští zvyšovali tlak na soupeřovu branku. Kolem 7. minuty Zlínští bez úspěchu kopali jeden trestňák a tři rohy. Boleslavští se ke svému prvnímu rohu dostali až v 18. minutě. Zlínský brankář měl nejvíce práce při dvou Jánošových střeleckých pokusech z dálky. Na druhé straně Zlínští atakovali boleslavskou šestnáctku nejčastěji z pravé strany, ale kanonýra Poznara dobře kryl stoper Čmovš. Ve 34. minutě Holík z patnácti metrů minul Šedovu branku jen o pár centimetrů vedle levé tyče. Tři minuty před přestávkou Pauscheka pronikajícího z levé strany do zlínské šestnáctky Pazdera podrazil a rozhodčí Jech bez váhání nařídil pokutový kop.
Ve 43. minutě Magera rázným pokutovým kopem trefil levý horní růžek, ale sudí gól neuznal kvůli předčasnému vběhnutí hráčů do pokutového území a penaltu nechal opakovat. Magera nekompromisním kopem k levé tyči dal vedoucí gól Boleslavi - 0:1.
V úplném závěru poločasu si Zlínští vynutili pátý roh, který bez obtíží chytil Šeda.

Druhý poločas začali aktivněji Zlínští a čtvrt hodiny nebezpečně atakovali boleslavskou branku, kterou dobře strážil Šeda. V 62. minutě byl Zlín blízko vyrovnání, když po spolupráci s Diopem se v šanci ocitl Poznar, ale jeho zakončení Šeda srazil na roh. O minutu později se sám před zlínskou brankou zjevil Chramosta, ale nastřelil brankáře Holého. V 77. minutě Magera stáhnul vysoký míč pro Kalabišku, který přihrál Chramostovi a jeho rána vysoko přeletěla zlínskou branku.
V 89. minutě Takács přihrál z pravé strany Radovi, ten posunul do šance Čermákovi, jenž se uvnitř soupeřovy šestnáctky elegantně zbavil protihráče a jemným obloučkem přehodil brankáře a na lajně definitivně doklepnul míč do zlínské branky - 0:2.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kysela, Kúdela, Čmovš, Pauschek - Rada, Jánoš - Přikryl (57. Kalabiška), Magera (86. Ščuk), Čermák - Chramosta (81. Takács).

Sestava FC Fastav Zlín: Holý - Pazdera, Jugas, Hájek, Matějov - Vukadinovič (81. Jordan), Živulič, Janíček (72. Koreš), Holík - Poznar, Diop (72. Fantiš).

Góly: 43. Magera (z pokutového kopu), 89. Čermák

ŽK: Janíček, Diop - Pauschek, Rada, Kalabiška

Rozhodčí: Jech - Pilný, Dobrovolný

Diváků: 3462

Fanshop banner