Soupeře předčili ve všem a zaslouženě vysoko vyhráli
Klub

Soupeře předčili ve všem a zaslouženě vysoko vyhráli

Redakce

Boleslavská juniorka před utkáním s Třincem měla jen o osm bodů více, ale ve vzájemném souboji soupeře předčila ve všech fotbalových parametrech, především však v kombinační jistotě a střelecké četnosti i přesnosti.

První poločas začali Boleslavští s ofenzivní chutí, která jim vydržela po celý zápas. V úvodní desetiminutovce se při třech standardních situacích, jednom trestném a dvou rohových kopech, dostal k zakončení Kozma, ale neskóroval. V 16. minutě po Fabiánově centru Kocourek z voleje přestřelil třineckou branku. V dalších střeleckých pokusech neuspěli Ladra ranou do připraveného brankáře a Fabián z deseti metrů vysoko nad. Ve 21. minutě se dostali Třinečtí poprvé do střelecké pozice, ale Pilch z úhlu boleslavskou branku netrefil.
Ve 23. minutě Kateřiňák proměnil trestný kop z necelých pětadvaceti metrů ve vedoucí boleslavský gól - 1:0.
Ve 28. minutě byli Třinečtí hodně blízko vyrovnání, Zimkovu přízemní střelu však za Godulou vykopl z branky stoper Toml. Ve 32. minutě Vodhánělovu ránu třinecký gólman vyrazil na roh, o dvě minuty později Dratvův centr soupeř odvrátil od branky pouze k Fabiánovi a ten levačkou zamířil těsně mimo a ve 37. minutě Ladrovu ránu třinecký brankář Rohel kryl. Ve 44. minutě Fabiánův přetažený centr vrátil Koucourek před branku a Vodháněl ji z deseti metrů přestřelil.
Ve 45. minutě Kateřiňák opět z trestného kopu skóroval, když přesnou ranou přes hráčskou zeď na centimetry přesně trefil pravý horní růžek třinecké branky - 2:0.

Ve druhém poločase pokračovali Boleslavští v útočení a zaslouženou výhru zvýraznili dalšími třemi góly. Ve 47. minutě si Kateřiňák dělal zálusk na hattrick, ale tentokrát jeho trestňák Rohel u pravé tyče chytil. Teprve po šestém boleslavském rohu, který završil Kozma nepřesným volejem, se ke svému prvnímu rohu dostali Třinečtí, ale gólmana Godulu nezaměstnali.
V 53. minutě po Ladrově přihrávce se Vodháněl z hranice šestnáctky trefil k levé tyči - 3:0.
V 58. minutě se k boleslavskému trestnému kopu z příhodné pozice chystali Kateřiňák s Vodhánělem, střelu nakonec obstaral Vodháněl, ale zamířil kousek vedle pravé tyče.
V 64. minutě Vodhánělovu přihrávku z pravé strany na nabíhajícího Kocourka si snaživým zákrokem třinecký obránce Lanc srazil do vlastní branky a navýšil tak boleslavské vedení už na 4:0.
Za rozhodnutého stavu Boleslavští polevili v ostražitosti a pustili jinak málo nebezpečného protivníka do gólové šance.
V 69. minutě třinecký centr z levé strany před brankou propadl k Latochovi, který se z deseti metrů trefil k pravé tyči - 4:1.
Boleslavští však zanedlouho odpověděli pátým gólem, aby o jejich výhře nebylo pochyb.
V 72. minutě na třinecké polovině hřiště Albina sebral protihráči míč, přihrál ho Lackovi, jenž šikovně prodloužil na Bojdu a ten se po třech minutách pobytu na hřišti trefil k tyči - 5:1.
V 81. minutě po Lackově akci a Fabiánově centru Bojda v další šanci neuspěl, neboť s jeho nedůrazným zakončením si brankář Rohel snadno poradil. V 85. minutě po narážečce s Bojdou vystřelil povedeně Lacek k pravé tyči, kam však Rohel včas skočil. Boleslavští v závěrečných minutách nevyužili dva rohové kopy a Třinečtí v 86. minutě nepotrestali kiks Albiny, který na hranici vlastního vápna přišel o míč, ale spoluhráči s brankářem Godulou druhý gól v boleslavské síti nedopustili.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Godula - Dratva, Toml, Glöckner, Fabián - Kateřiňák (84. Pajer), Albina - Kocourek (75. Bečirevič), Vodháněl (69. Bojda), Ladra (61. Lacek) - Kozma (84. Lukeš).

Sestava FK Třinec U21: Rohel - Stříž, Lanc, Bedecs, Kalfas - Samiec, Málek (88. Bujok) - Martynek (61. Žyla), Zimka (46. Pustka), Pilch (80. Melecký) - Latocha.

Góly: 23. a 45. Kateřiňák, 53. Vodháněl, 64. vlastní třinecký Lanc, 72. Bojda - 69. Latocha

ŽK: Kozma, Kateřiňák

Rozhodčí: Nenadál - Pilný, Melichar

Diváků: 135

Fanshop banner