O vítězství rozhodli v úvodní půlhodině
Klub

O vítězství rozhodli v úvodní půlhodině

Redakce

Na hřišti v Luhačovicích porazili boleslavští sedmnáctiletí dorostenci zlínské protivníky v utkání z programu Memoriálu Vlastislava Marečka dvěma góly z prvního poločasu. Po přestávce přibylo na hřišti faulů a nikoliv gólů.

Vstup do utkání se boleslavským mladíkům vydařil.
Ve 4. minutě po Bodyho dlouhém míči za obranu Hobík nabízenou příležitost zužitkoval ve vedoucí gól - 0:1.
V 16. minutě zlínský nebezpečný brejk v poslední chvíli zastavil Drobný. Ve 23. minutě se po autovém vhazování dostal k zakončení Najman, ovšem jeho střela postrádala razanci.
Ve 26. minutě po dalším autovém vhazování a dobře sehraném signálu našel David Novák přesnou přihrávkou Vyhnánka, který zvýšil boleslavské vedení na 0:2.
Ve 28. minutě chybu v boleslavské rozehrávce vyřešil důležitým zákrokem brankář Mikulec.

Ve druhém poločase ubylo fotbalových kombinací a přibylo tvrdých osobních soubojů. Nebylo divu, že gól už žádný nepadl. V 52. minutě tečovaná střela boleslavského stopera Drobného skončila rohovým kopem, po jehož rozehrání Koubek hlavičkoval nad branku. V 55. minutě boleslavští obránci nepokryli před svojí brankou zlínského hráče, který naštěstí hlavičkoval nad břevno. O tři minuty později Hajdův střelecký pokus ze střední vzdálenosti zlínský gólman chytil. V 65. minutě Šimon zdařile kroutil střelu na zadní tyč, kterou však těsně minul.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Páník byl pochopitelně s výhrou spokojený: „První poločas byl fotbalově poměrně zajímavý. Obě družstva se snažila o kombinační hru a předvedla několik moc pěkných akcí. Rychle jsme se ujali vedení, i když byl soupeř v úvodu opticky lepším týmem. Přibližně od dvacáté minuty však iniciativa přešla na naše kopačky a začali jsme si vytvářet dobré příležitosti, z nichž jednu využil Vyhnánek po přihrávce Davida Nováka. Ve druhé půli se fotbalovost ze hřiště trochu vytratila, přibylo ostrých zákroků a rozhodčí začal rozdávat žluté karty na obě strany. Už jsme se tolik nedostávali do zakončení a převážně se bojovalo ve středu hřiště. Hráči museli ukázat dostatečnou odolnost v osobních soubojích. V obou poločasech nás také podrželi brankáři. V první půli chytil velkou šanci Mikulec a ve druhé i Zeman předvedl několik důležitých a jistých zákroků. V zápase jsme ukázali fotbalovost, ale vítězství jsme si museli tvrdě vybojovat."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Mikulec (41. Zeman) - Najman, Drobný, Komma (46. Koubek), Body - Chládek, Hajdo - Jakub Novák (51. Fingerhut), Vyhnánek (46. Šimon), David Novák (61. Mansfeld) - Hobík (61. Balog).

Góly: 4. Hobík, 26. Vyhnánek

Diváků: 50

Fanshop banner