Boleslav neuspěla na Spartě počtvrté v řadě
Klub

Boleslav neuspěla na Spartě počtvrté v řadě

Redakce

Sparta v rozpětí čtvrthodinky získala brzo a snadno dvougólové vedení, které si ve zbývajícím průběhu zkušeně pohlídala. Fanoušci zvolili nejlepšími hráči boleslavského Tomáše Přikryla, jenž se stal v den utkání šťastným otcem dcery, a sparťanského Josefa Šurala.

V prvním poločase Boleslav pokračovala v duchu předchozích tří utkání na Spartě, které prohrála s celkovým skóre 1:9. Boleslavští byli pomalejší než soupeř a nečekaně nepřesní.
V 9. minutě Zahustel ve skluzu netrefil boleslavskou branku, k míči se dostal Krejčí a jeho zakončení od pravé tyče Fleišman vyrazil jen k Šuralovi, jenž z metru snadno zajistil Spartě vedení - 1:0.
Boleslavští odpověděli v 15. minutě Fleišmanovým tresstňákem, po kterém Ščuk přestřelil Bičíkovu branku.
Ve 22. minutě Dočkalův roh mezi váhajícími boleslavskými obránci nasměroval Costa akrobatickým kopem k pravé tyči, kam se Šeda natahoval marně - 2:0.
Z několika dalších sparťanských útoků nejnebezpečnější byl ten, v jehož závěru Krejčí od koncové lajny přihrál před branku Dočkalovi, který naštěstí pro Boleslav míč netrefil a jasnou gólovou šanci neproměnil. Ve 42. minutě Julišovo sólo přes půlku hřiště zastavil Pauschek až na hranici vápna. V závěrečné minutě prvního dějství po Pauschekově centru Magera z voleje neprostřelil hradbu bránících těl a dělovka Fleišmana minula sparťanskou branku o metr u levé tyče.

Druhý poločas se Boleslavští předváděli o třídu aktivnější fotbal, ale naráželi na soupeře zkušeně kontrolujícího dvojnásobný náskok. Po hodině hry Přikrylův trestňák od postranní čáry hlavičkoval Čmovš nad branku. V 62. minutě Přikryl v nadějném brejku sice obhodil vyběhnuvšího brankáře Bičíka, ale Costa míč před brankou doběhl a vytlačil na roh. Boleslavští časem získávali optickou převahu a tlačili se opakovaně k soupeřově brance, ale jejího strážce nepřekonali. Navíc poslední desetiminutovku dohrávali o deseti bez vyloučeného Baroše, který od sudího Jílka viděl dvakrát žlutou kartu, první za hraní rukou, druhou za vysoké hraní nohou.
Ofenzivní probuzení Boleslavi se projevilo pouze ve statistice rohových kopů. Sparta jich zahrávala v prvním poločase pět a ve druhém ani jeden, Boleslav se k této standardní situaci před přestávkou vůbec nedostala a po změně stran kopala rohy čtyři. Bohužel na góly to po devadesáti minutách zůstalo 2:0 ve prospěch Sparty.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Pauschek (53. Kalabiška), Kúdela, Polom (46. Čmovš), Fleišman - Kysela, Ščuk, Jánoš, Magera (71. Chramosta), Přikryl - Baroš.

Sestava AC Sparta Praha: Bičík - Zahustel, Brabec, Holek, Costa - Krejčí (90. Fatai), Dočkal (80. Konaté), Vácha, Matějovský, Frýdek - Šural, Juliš (68. Mareček).

Góly: 9. Šural, 22. Costa

ŽK: Costa - Baroš, Jánoš, Magera, Kúdela

ČK: Baroš v 81. minutě po druhé ŽK

Rozhodčí: Jan Jílek - Jan Paták, Ivo Nádvorník

Diváků: 10120

Fanshop banner