Mladí stopeři odešli sbírat zkušenosti
Klub

Mladí stopeři odešli sbírat zkušenosti

Redakce

Talentovaní stopeři FK Mladá Boleslav budou v letošní jarní sezóně získávat herní praxi při hostování v jiných klubech. Lukáš Vraštil v FC Baník Ostrava a Antonín Křapka v FK Ústí nad Labem.

Lukáš Vraštil, který na začátku letošního března oslaví dvaadvacáté narozeniny, původně zkraje února zamířil do druholigového FK Ústí nad Labem, kde již v soutěžním ročníku 2014-15 působil a v šestadvaceti mistrovských zápasech jednou skóroval. Za necelý týden se však přestěhoval napříč Českou republikou z Ústí nad Labem do Ostravy, neboť současný kouč FC Baník Ostrava Vlastimil Petržela si jej vyhlédl pro posílení středu obrany. Lukáš Vraštil má na svém osobním kontě jedenáct prvoligových startů (včetně šesti z loňského podzimu) bez gólového zápisu. Patří do současného kádru české reprezentace U21 trenéra Vítězslava Lavičky.

Antonín Křapka, který už v letošním lednu oslavil dvaadvacáté narozeniny, je odchovancem FK Mladá Boleslav. Přes žákovská a dorostenecká družstva se vypracoval až do prvoligového kádru dospělého áčka. V české lize poprvé hrál v dubnu 2015 při vítězném utkání v Plzni (2:1). Od té doby však nasbíral pouze osm prvoligových startů a mezinárodní zkušenosti ze dvou utkání předkola Evropské ligy proti norskému Str?msgodset TF v červenci 2015. Protože v současném mladoboleslavském vysoce konkurenčním prostředí dostával více příležitostí v juniorce, než v dospělém áčku, odchází pro letošní jarní sezónu na hostování do FK Ústí nad Labem usilujícím o postup do nejvyšší české ligy.

Fanshop banner