Jasně porazili starší dorostence
Klub

Jasně porazili starší dorostence

Redakce

Boleslavští šestnáctiletí dorostenci zaslouženě vysoko vyhráli přípravné utkání, v němž herně i střelecky výrazně předčili o rok starší protivníky z Mělníka, kteří své ojedinělé šance neproměnili.

Na začátku prvního poločasu rychlá boleslavská akce středem hřiště, kdy se ze spolupráce Dolejšího s Provazníkem ocitl v gólové šanci Para, skončila nastřelením mělnické tyče. Ve 4. minutě po rohovém kopu trefil Para podruhé v rozpětí dvou minut tyč soupeřovy branky. V 8. minutě Provazník hezký individuální průnik až před mělnickou branku završil střelou do brankáře.
V 19. minutě Dolejší rozjel útok přes Vajgla, který přihrávkou přes celé brankoviště našel Bičištěho a ten v klidu do prázdné branky otevřel skóre utkání - 1:0.
Ve 22. minutě Dolejší před pokutovým územím prostrčil míč Provazníkovi a ten přihrál přes celou branku volnému Parovi, který vstřelil druhý gól - 2:0.
Ve 33. minutě Provazník zahájil svižnou akci po pravé straně přes Paru, jenž zpětnou přihrávkou pod sebe připravil palebnou pozici Salačovi a ten v prázdné brance rozvlnil mělnickou síť potřetí - 3:0.
Ve 35. minutě po Provazníkově vtipném obloučku za obranu Bičiště přestřelil soupeřovu branku.
Ve 44. minutě v nejhezčí akci prvního poločasu Boleslavští doslova vyšachovali mělnickou obranu a po rychlém sledu přihrávek s minimem doteků se přes Dolejšího, Paru a Vajgla dostal k snadnému zakončení do odkryté branky Provazník - 4:0.

Ve druhém poločase se obraz dění na hřišti nezměnil. Ve 47. minutě po spolupráci s Horákem se sám před mělnickým brankářem neprosadil Majera. O chvíli později Strouhal přihrál do mělnické šestnáctky volnému Milnerovi, který branku přestřelil.
V 58. minutě Kuchař dlouhým míčem našel na levé straně Dolejšího, jenž zpětnou přihrávkou uvolnil Milnera, který přesnou střelou k levé tyči navýšil boleslavské vedení na 5:0.
V 75. minutě po Milnerově přihrávce před pokutovým územím Gombáš sice obstřelil hlouček obránců, ale trefil tyč mělnické branky.
V 80. minutě byl Gombáš při individuálním průniku faulován uvnitř pokutového území a rozhodčí Nejedlo nařídil penaltu, kterou zkušeně proměnil Mrnka - 6:0.
V 81. minutě se Mělničtí v největší šanci zápasu neprosadili zásluhou pozorného boleslavského brankáře Hartych, který tak udržel čisté konto.
V 86. minutě byl před pokutovým územím faulován Bičiště a nařízený trestný kop Gombáš krásně usměrnil k pravé tyči, čímž uzavřel skóre utkání na 7:0.
Přestože se utkala dvě družstva mladších dorostenců, hrálo se nikoliv obvyklých osmdesát, ale devadesát minut.

Trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík byl s vysokou výhrou spokojený: „Byli jsme lepším týmem a zaslouženě vyhráli. Byli jsme častěji na míči a trpělivě si připravovali gólové šance. Zápas měl dobré tempo i díky soupeři, který se po celé utkání snažil znepříjemňovat hru našemu týmu a měl i několik nepříjemných brejků, ale nedotáhnul je do konce. Celkově jsem měl z utkání dobrý pocit."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Hartych - Zmij (46. Kučera), Kalabis (46. Horák), Le Chí (46. Kuchař), Salač (46. Mrnka) - Pour (46. Strouhal) - Para (46. Čech), Provazník (46. Majer), Dolejší (46. Gombáš), Bičiště (46. Dolejší, 75. Bičiště) - Vajgl (46. Milner).

Branky: 19. Bičiště, 22. Para, 33. Salač, 44. Provazník, 58. Milner, 80. Mrnka ( z pokutového kopu), 86. Gombáš.

Rozhodčí: Nejedlo

Diváků: 30

Fanshop banner