Splnili jsme povinnost, prohlásil trenér Jarolím
Klub

Splnili jsme povinnost, prohlásil trenér Jarolím

Redakce

Po utkání Boleslavi proti Ostravě byl boleslavský trenér Jarolím spokojený s vydařeným vstupem do mistrovské sezóny a ostravský kouč Petržela nezvykle kritický vůči svým svěřencům.

„Splnili jsme povinnost vyhrát v domácím prostředí," řekl boleslavský trenér Karel Jarolím na úvod svého hodnocení jasné výhry nad Ostravou. „Vypořádali jsme se s tím, že změn v naší sestavě bylo v porovnání s podzimem dost. Zápas jsme měli pod kontrolou, nevzpomínán si na vážnější ostravskou šanci. Když jsme dali druhou branku, bylo o výsledku rozhodnuto. Po ní jsme měli další šance, ale proměnili už jenom jednu v závěru." Jarolím zdůraznil, že vstup do každé mistrovské sezóny je náročný a dobrý výsledek důležitý. „První zápasy nejsou jednoduché a ani od nás nebylo proti Ostravě všechno akorát, ale věřím, že v dalších zápasech se sestava a hra usadí. První výhra je povzbuzující, nyní nás čekají dva zápas venku a v nich budeme chtít na domácí výhru navázat. Uvidíme, jak se nám to podaří." Karel Jarolím prozradil, že v týdnu po generálce s Táborskem, která se herně moc nevydařila, cítil na mužstvu odhodlání uspět proti Ostravě, i když to nebyl tak nebezpečný protivník, jak budou další týmy v jarní sezóně. Při hodnocení jednotlivců zmínil dvě jména: „Milan Baroš udělal celou zimní přípravu a proti Ostravě odehrál velmi kvalitní utkání, svůj dobrý výkon potvrdil dvěma brankami. Adam Jánoš je typ hráče, který udělá hodně práce ve středu hřiště, a věřím, že se bude ještě zlepšovat. Je pracovitý a to nám v některých předchozích zápasech chybělo."

Ostravský trenér Vlastimil Petržela k návratu do Mladé Boleslavi po dlouhých třinácti letech prohlásil, že si připadal, jako by tady byl naposledy včera. K výkonu svých svěřenců byl velmi kritický: „Pro naše chlapce to byla srážka s realitou, protože takový fotbal neměli možnost si dosud vyzkoušet. Tady vidíte, že juniorky jsou o ničem, ve skutečným fotbale potom tito mladí hráči odpadávají v osobních soubojích a jen někteří se s prvoligovou úrovní vyrovnávají. Neumí hrát v plném tempu, v závěru už půl mužstva nemohlo. Prohra byla naprosto zasloužená. Nebylo co řešit."
Snad více než prohra Petrželu mrzelo oslabení obrany. „Zranil se nám jeden ze dvou stoperů, které máme, a druhý dostal čtvrtou kartu, tak nevím, kdo bude příště hrát?" Ze svého mužstva pochválil pouze dva mladíky. „Granečný a Šašinka se jediní vydrželi rvát až do konce utkání, ostatní se podělali. Já věděl, co je čeká, ale hráči si to neuvědomovali."

Fanshop banner