Poslední Ostravu přehráli především ve druhém poločase
Klub

Poslední Ostravu přehráli především ve druhém poločase

Redakce

Boleslavští splnili roli favorita, i když snadný úkol to nebyl. Ostravští je napadali téměř hodinu, než jim došly síly. Fandové po mobilních telefonech vyhlásili nejlepšími hráči utkání boleslavského střelce dvou gólů Milana Baroše a ostravského brankáře Vojtěcha Šroma.

V prvním poločase se hrál velmi úporný fotbal. Ostravští rychle a neúnavně přistupovali k boleslavským fotbalistům, kteří se tak nedostávali k vytoužené kombinační hře. Ve 4. minutě Baroš prokličkoval mezi třemi protihráči, ale centrem od koncové čáry spoluhráče před brankou nenašel. V 7. minutě po Kúdelově nepřesné rozehrávce Ostravští zaútočili po levé straně, ale Šašinkův centr před brankou spoluhráče nezastihl. Na konci úvodní čtvrthodinky předvedli Boleslavští nejpovedenější ofenzívní akci prvního poločasu.
Ve 14. minutě po Čermákově pasu utekl Chramosta ostravské obraně a uvnitř pokutového území elegantní patičkou uvolnil Baroše, který neomylnou střelou podle Šroma otevřel skóre - 1:0.
Následoval období, kdy se hrálo většinou uprostřed hrací plochy, případně na boleslavské polovině hřiště. Boleslavským se nedařila finální fáze ofenzívy. Buď je zastavili rozhodčí kvůli ofsajdu, nebo u míčů za obranu byl dříve ostravský brankář Šrom, než Chramosta. Ve 37. minutě nepřesně střílel Fleišman po Čermákově přihrávce a o dvě minuty později se Kalabiškovi nepovedl volej po Čermákově přetaženém centru.

Druhý poločas měl odlišnou podobu, než první dějství. Ostravští už nebyli tak důslední v napadání protihráčů a Boleslavští tím pádem častěji kontrolovali hru a dostávali se více na dostřel Šromovy branky. Už první akce po přestávce mohla skončit gólem, ale Kysela v šanci nečekaně přihrál Chramostovi a tomu zakončení zmařil vyběhnuvší Šrom.
V 51. minutě se na pravé straně po narážečce s Chramostou uvolnil Kysela a z jeho přesného centru na malém vápně úspěšně hlavičkoval Baroš - 2:0.
A boleslavských útoků přibývalo. V 56. minutě Baroše zastavili rozhodčí kvůli ofsajdu, V 64. minutě Přikryl prokličkoval přes tři protihráče a z úhlu gólmana neprostřelil, v 71. minutě pálil Jánoš jen pár centimetrů nad břevno, v 73. minutě Přikrylova bomba z dvaceti metrů těsně minula branku, v 76. minutě se Takács ocitl zcela sám před brankářem Šromem, ale branku netrefil. Ostravští si vypracovali jednu vážnější střeleckou příležitost v 84. minutě, ale Hrubý po De Azavedově přihrávce vysoko přestřelil.
V 87. minutě Fleišman po pravé straně přihrál Klobásovi, který se elegantně zbavil dotírajícího obránce a poslal přesný pas rozběhnutému Čermákovi, jenž své sólo proměnil jistou přízemní ranou podle brankáře k levé tyči - 3:0.
Ziskem očekávaných tří bodů proti poslednímu týmu tabulky Boleslavští uhájili třetí příčku před dotírající pražskou Slavií.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kysela, Kúdela, Polom, Fleišman - Ščuk, Jánoš - Kalabiška (63. Přikryl), Chramosta (75. Takács), Čermák - Baroš (84. Klobása).

Sestava FC Baník Ostrava: Šrom - Sukup, Kaša, Honiš (39. Matěj), Granečný - Hrubý, Lásik, Ožvolda (82. De Azevedo) - Mondek, Šašinka, Holzer.

Góly: 14. a 51. Baroš, 87. Čermák

ŽK: Hrubý, Mondek, Kaša

Rozhodčí: Michal Paták - Jiří Moláček, Petr Caletka

Diváků: 4604

Fanshop banner