Závěrečnou přípravu jasně vyhráli
Klub

Závěrečnou přípravu jasně vyhráli

Redakce

Poslední přípravné utkání před ostrým startem do jarní části dorostenecké ligy boleslavští dorostenci zvládli a Bohemku porazili brankami vstřelenými v poslední dvacetiminutovce.

V první polovině hry si Boleslavští vytvořili řadu příležitostí, ale v koncovce nebyli úspěšní. Naopak soupeř využil zaváhání v boleslavské obraně a vstřelil vedoucí branku. Boleslavští stihli ještě do konce první poloviny vyrovnat.
Již v 7. minutě vnikl Novotný zprava do šestnáctky Bohemians, obcházel gólmana, ale ten ještě v poslední chvilce dokázal míč pokrýt. V 10. minutě Novotný zprava nacentroval před branku a Dohnalík z první usměrnil míč do pražského gólmana. V 18. minutě Dohnalík přihrál Kühnelovi a ten střílel také jen do gólmana. V 21. minutě Novotný poslal křižný centr zprava do šestnáctky Bohemians, od zadní tyče Vejr vrátil míč před branku, kde se ze souboje Dohnalíka s obránci Bohemians dostal ke Komárkovi, který z hranice šestnáctky přestřelil. V 27. minutě Novotný opět zprava nacentroval přes šíři šestnáctky, u zadní tyče hlavičkoval Vejr do bránících hráčů.
Ve 36. minutě Boleslavští prohráli vlevo, u rohového praporku souboje a centru do šestnáctky u zadní tyče hráč Bohemians vrátil míč k bližší tyči, kde se nejlépe zorientoval Mareš a uklidil míč do boleslavské branky - 0:1.
Ve 41. minutě Komárek zachytil rozehrávku soupeře, posunul Dohnalíkovi, oba si ještě míč vyměnili a Dohnalík pak obešel gólmana a střelou z pravé strany srovnal na 1:1.

Prvních pětadvacet minut druhé půlky se hrálo bez brankových příležitostí. Až v závěrečných dvaceti minutách se Boleslavští rozstříleli.
V 70. minutě Dohnalík s Vejrem napadali rozehrávku obránců Bohemky, míč získal Machů, který nastřelil gólmana hostí, a Vejr skóroval dorážkou do prázdné branky - 2:1.
V 77. minutě běžel Vejr do soupeřovy šestnáctky, po střetu s obráncem Bohemky se míč dostal k Machů, který střelou podél gólmana zvýšil na 3:1.
V 90. minutě ještě po střele Machů vyražený míč vrátil do pražské branky Zabilanský a upravil skóre na konečných 4:1 v boleslavský prospěch.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Truksa - Zabilanský, Klíma, Kopa (73. Malý), Rudzan - Novotný (73. Krčmář), Kühnel, Machů, Komárek (73. Košek) - Dohnalík (73. David Novák), Vejr.

Branky: 41. Dohnalík, 70. Vejr, 77. Machů, 90. Zabilanský - 36. Mareš

Rozhodčí: Skřivánková - Kuka, Stejskal

Fanshop banner