Hlasujte pro fotbalisty v anketě o nejlepší sportovce Mladoboleslavska roku 2015
Klub

Hlasujte pro fotbalisty v anketě o nejlepší sportovce Mladoboleslavska roku 2015

Redakce

Rok utekl, jak bystrá voda v Jizeře a sportovní experti i příznivci ze široké veřejnosti už zase volí nejlepší sportovce mladoboleslavského regionu, kteří na sebe upozornili svými výkony a výsledky v průběhu uplynulého kalendářního roku, tentokrát 2015.

Uzávěrka hlasování je v pátek 4. března 2016 o půlnoci a veřejné vyhlášení s předáním cen se uskuteční ve středečním večeru 16. března 2016 v mladoboleslavském Domě kultury.
Hlasuje se v deseti různých kategoriích (jednotlivec, kolektiv dospělých, kolektiv mládeže, trenér a cvičitel, sportovní talent, jednotlivec z adrenalinového a bojového sportu, krajánek, cizinec, veterán, hendikepovaný). Boleslavští fotbalisté mají zastoupení v sedmi z uvedených kategorií.
Hlasuje se vyplněním kupónu z papírového vydání Boleslavského deníku, nebo klikáním na www.boleslavsky.denik.cz.
Konečné pořadí v anketě Nejlepší sportovec Mladoboleslavska 2015 se určí sloučením pořadí podle součtu hlasů ze dvou uvedených laických zdrojů s pořadím získaným ze souběžného hlasování odborníků z řad sportovců, novinářů, politiků a dalších osobností veřejného života.

Před rokem nejprestižnější kategorii jednotlivců vyhrál hokejista Radan Lenc před fotbalistou Janem Kyselou a mezi týmy nejvíce hlasů získal florbalový Technology Florbal Mladá Boleslav, před druhým hokejovým BK Mladá Boleslav a třetím fotbalovým FK Mladá Boleslav. Mezi talenty byl první boleslavský fotbalista Filip Truksa a mezi cizinci za vítězným hokejistou Mitja Robarem byl druhý boleslavský fotbalista Jasmin Ščuk.

Nominace z FK Mladá Boleslav pro anketu Nejlepší sportovec Mladoboleslavska roku 2015

V kategorii jednotlivců jsou nominovaní obránce Jan Kysela a kanonýři Jiří Skalák a Lukáš Magera. Všichni tři ze základní sestavy prvoligového mužstva, Skalák je navíc členem českého reprezentačního výběru, který postoupil na letošní evropský šampionát konaný ve Francii.
V kategorii kolektivů o úspěch usiluje prvoligový tým dospělých FK Mladá Boleslav, který byl na konci ročníku 2014/15 čtvrtý a v létě 2015 hrál duely předkola Evropské ligy. V aktuální ligové tabulce je po podzimu 2014 třetí s dobrou výchozí pozicí probojovat se opět do předkola Evropské ligy.
V kategorii mládežnických družstev je mezi nominovanými tým FK Mladá Boleslav U21. Ročník 2014/15 dokončil na prvním místě v Juniorské lize a získal tak český juniorský titul.
V kategorii trenérů o hlasy fanoušků i expertů usilují trenér prvoligového mužstva FK Mladá Boleslav Karel Jarolím a trenér mistrovského juniorského družstva FK Mladá Boleslav U21 Milan Pechanec.
V kategorii mladých talentovaných sportovců jsou nominovaní ofenzivní záložník Tomáš Ladra, jenž si v loňském roce 2015 v osmnácti letech vysloužil přeřazení do juniorského týmu FK Mladá Boleslav U21 a na konci roku povýšení do prvoligového kádru dospělých, zároveň patří do kádru reprezentačního družstva Česko U19, a brankář Filip Truksa z dorosteneckého družstva FK Mladá Boleslav U19 i české reprezentace U18.
V kategorii krajánků, čili mladoboleslavských sportovců působících úspěšně za hranicemi regionu, je tradičně nominovaný odchovanec FK Mladá Boleslav Marek Matějovský, jenž v roce 2015 působil v dresu AC Sparta Praha.
V kategorii cizinců působících v mladoboleslavském dresu jsou nominovaní záložníci Jasmin Ščuk (bosenská národnost) a Kevin Malpon (francouzská národnost).

Tentokrát poprvé má fotbalový prezident Josef Dufek v anketě nejlepších sportovců Mladoboleslavska ve hře kandidáty také z nefotbalové sféry, neboť v uplynulém roce 2015 společně se svojí manželkou Janou slavili úspěchy v dostihovém sportu s koni a jezdci stáje Blata Český ráj. Proto se v anketě nejlepších sportovců Mladoboleslavska mezi nominovanými jednotlivci objevil žokej Jaromír Šafář, který vyhrál české i slovenské derby, mezi trenéry Josef Váňa, jenž ve stáji Blata Český ráj trénuje koně i žokeje, a samozřejmě také v kategorii kolektivů celá dostihová stáj Blata Český ráj.

Fanshop banner