Poslední příprava zamotala trenéru Jarolímovi hlavu
Klub

Poslední příprava zamotala trenéru Jarolímovi hlavu

Redakce

Trenér Karel Jarolím po posledním přípravném utkání s Táborskem přiznal, že mu přibylo otazníků v přemýšlení o základní sestavě pro úvodní ligové utkání, neboť někteří hráči nesplnili jeho očekávání.

„Ano mám v sestavě stále ještě pár otazníků. Možná se bude v porovnání s duelem proti Táborsku pro jarní ligovou premiéru proti Ostravě lišit. Trošku mi zápas s Táborskem zamotal hlavu, ale určitě si s tím poradím. Nebyl jsem spokojený s Přikrylem, který předvedl nečekaně bojácný výkon, Pauschek trošku bojoval s tím, že hrál z levé strany a Kalabiška naznačil předpoklady pro to, aby se dostal do základu a pomohl nám v ofenzívě," řekl Karel Jarolím k těsně vyhranému utkání nad Táborskem 1:0. „První ligový zápas proti Baníku nebude snadný, soupeř z konce tabulky nemá v Boleslavi co ztratit a bude jistě hrát bez zábran. Proto očekávám, že budeme údernější, než proti Táborsku v první půli. Ve finální fázi to musí proti Ostravě vypadat úplně jinak," zdůraznil Karel Jarolím.
O celkové úrovní zimní přípravy se vyjádřil pozitivně: „Naštěstí ji hráči absolvovali bez zdravotních komplikací. Do ligové sezóny jdeme s úmyslem nadále dávat co nejvíce gólů a málo jich dostávat. Sportovní ambice zůstávají stejné, to znamená zajistit si účast v evropském poháru. Bylo by smutné říkat něco jiného, i když nám se Zahustelem a Skalákem odešlo hodně gólů."
K zimním kádrovým změnám v mužstvu má Karel Jarolím pragmatický postoj: „Beru je jako realitu. Bořil, kterému v letošním létě končila smlouva, chtěl změnit prostředí, Zahustelovi, který dosud působil jen v Boleslavi, jsme nechtěli bránit v šanci, jakou viděl v přestupu do Sparty, a o Skalákovi je zbytečné mluvit. Věřím, že hráči, kteří v Boleslavi zůstali, nebo čerstvě přišli, se s tím vyrovnají a společně změny zvládneme."

Fanshop banner