Hráčské změny atmosféru v kabině nezměnily, tvrdí Magera
Klub

Hráčské změny atmosféru v kabině nezměnily, tvrdí Magera

Redakce

Kapitán boleslavského mužstva Lukáš Magera poslední přípravné utkání před startem jarní ligy proseděl na tribuně, kde stráví také první mistrák proti Baníku Ostrava kvůli trestu za čtyři žluté karty, přesto po závěrečném hvizdu přišel mezi novináře s aktuální informací o náladě v hráčské kabině.

„Změny v mužstvu jsou realita. Musíme se s nimi smířit a hlavně je zvládnout. Odešly nám sice nějaké góly, ale sehrajeme se a ukážeme, že dosavadní výsledky nebyly jen v těch třech hráčích, co odešli, ale že v Boleslavi jsou nadále dobří fotbalisté, co umí hrát dobrý fotbal a dávat góly. I v nedávné minulosti jsme si poradili, když někdo nemohl z disciplinárních či zdravotních důvodů hrát. Změny nějak extra nezměnily atmosféru v kabině a všichni se společně těšíme na začátek ligové sezóny," prohlásil Lukáš Magera a speciálně k odchodu Jiřího Skaláka dodal: „Zasloužil si jít ven, i když jsme se bavili, že by mohl ještě počkat, ale nyní mu přejeme, aby mu anglické angažmá dopadlo dobře."
Lukáš Magera podobně jako trenér Karel Jarolím hodnotil kladně průběh zimní přípravy, i když byla v porovnání s minulými i současnými prvoligovými zvyklostmi atypická. „Poprvé jsem zažil, že jsme v zimě neletěli na jih Evropy k moři za teplem. Doufám, že na letošní jarní sezónu nebude mít zásadní vliv, že jsme tam nebyli. Soustředění v Rakousku splnilo, co splnit mělo."
Ze šestnácti účastníků tuzemské Synot ligy v letošní zimní přípravě neodletěli za teplem na jih Evropy pouze FK Mladá Boleslav a FC Baník Ostrava. Z ostatních čtrnácti deset odletělo na soustředění do Turecka, Teplice byly v Chorvatsku, Jablonec v Portugalsku, Sparta a Slavia ve Španělsku. Pouze Plzeň se na jih vydala opakovaně, po návratu z Turecka za týden odletěla ještě na Maltu.

Fanshop banner