Boleslav těsně porazila Táborsko
Klub

Boleslav těsně porazila Táborsko

Redakce

Střetnutí s druholigovým Táborskem bylo pro mladoboleslavské fotbalisty generálním testem před startem jarní ligové sezóny, ve kterém přesně o týden později hostí poslední tým ligové tabulky FC Baník Ostrava. Generálka skončila těsnou boleslavskou výhrou zásluhou Takácse.

První poločas byl z boleslavské strany nevýrazný a Táborští hráli s respektem, když k největší šanci se dostali až po kiksu boleslavského stopera Kúdely těsně před přestávkou. Už ve 2. minutě si Táborsko vynutilo první roh, s jehož odvrácením však neměla boleslavská obrana práci. Potom se hrálo většinou uprostřed hřiště. První roh kopala Boleslav v 15. minutě a také bez ohrožení soupeřovy branky. V 18. minutě založil nadějný boleslavský útok Ščuk, ale na Čermákovu přihrávku ve vápně nedosáhli Baroš s Přikrylem a míč zalehl brankář Toma. O minutu později táborský útok završil Džafič ostrým centrem, který brankář Šeda přikryl. Ve 23. minutě Chramostova přihrávka Barošovi na hraně pokutového území neprošla přes táborského stopera.
Ve 27. minutě za Kúdelovým pasem vysprintoval Kysela, ale tísněn protihráčem zakončil akci nedůrazně a brankář Toma měl snadnou práci. Ve 31. minutě Přikrylův centr Ščuk hrudí sťuknul k Chramostovi a ten z patnácti metrů jen o pár centimetrů přestřelil. Ve 33. minutě Kyselův centr Chramosta narazil Přikrylovi a jeho zakončení z úhlu Toma u levé tyče chytil. Ve 42. minutě druhý táborský roh rozehrál Hanzlík a nedůrazným zakončením Pyclík brankáře Šedu nepřekvapil. Ve 43. minutě Kyselův vydařený centr Baroš hlavou usměrnil nad branku. Ve 44. minutě Kúdela v pozici posledního hráče defenzívy nepochopitelně chyboval tak vážně, že mu Ciku sebral míč, ale náhlou šanci nevyužil, neboť jeho přízemní střelu Šeda nohou vyrazil. Poločas skončil bez gólů.

Druhý poločas zahájil táborský Džafič povedenou střelou těsně vedle levé tyče Šedovy branky. V příštích minutách sice Boleslavští zvyšovali tlak na soupeřovu branku, ovšem dlouho se jim nedařilo skóre se jim změnit. V 50. minutě Přikryl dravě pronikl přes protihráče zleva do vápna a po jeho zpětné přihrávce Čermákovu ránu nepustil k brance obětavým zákrokem obránce. V 52. a v 60. minutě si Šeda poradil s dvěma Pyclíkovými nedůraznými střelami. V 66. minutě Kalabiška vystihl soupeřovu přihrávku, přihrál Barošovi a jeho tečovaná střela skončila rohem, kterému se Táborsko se štěstím ubránilo. V 68. minutě Čermákem rozehraný trestný kop hlavičkoval Polom nepřesně přes šířku branky. V 76. minutě pádil Baroš za povedeným pasem, ale brankář Koma byl u míče o krok dříve.
V 80. minutě předvedli Boleslavští parádní kombinaci po pravé straně a po Kyselovi, Čermákovi a Klobásovi se míč dostal k Takácsovi, který ho konečně poslal do táborské branky - 1:0.
V 82. minutě Čermák uvolnil Baroše, načež si na jeho povedený centr naběhl, ale uvnitř pokutového území míč netrefil. V 85. minutě sudí Severýn odpustil táborským obráncům penaltu po sražení Baroše. O minutu později další gólovou akci Boleslavi zastavil asistent rozhodčího Ulrich kvůli Klobásově ofsajdu. V 88. minutě Surmaj vybojoval pro Táborsko roh, druhý v druhém poločase a celkově čtvrtý, ale po jeho rozehrání se na těsném boleslavském vedení nic nezměnilo. V poslední minutě se Boleslavští natlačili k táborské šestnáctce a poslední střelecký pokus si připsal Kalabiška, jenž však zamířil metr mimo branku.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kysela, Polom, Kúdela, Pauschek (66. Fleišman) - Ščuk, Rada (66. Takács) - Přikryl (56. Kalabiška), Chramosta (40. Klobása), Čermák - Baroš.

Sestava FC MAS Táborsko: Toma - Pilík (71. Běloušek), Mráz, Ciferský, Hanzlík - Javorek, Ciku (73. Surmaj) - Džafič, Froněk (71. Kučera), Nešický (73. Kočí) - Presl (40. Pyclík)

Gól: 80. Takács

ŽK: Presl

Rozhodčí Severýn - Ulrich, Trska

Diváků: 420

Fanshop banner