Dobře rozehraný zápas po přestávce pokazili
Klub

Dobře rozehraný zápas po přestávce pokazili

Redakce

Boleslavští starší dorostenci předvedli dobrý výkon pouze v prvním poločase, který také zaslouženě vyhráli, ale po změně stran polevili a přenechali iniciativu soupeři, jenž utkání otočil a dovedl k těsnému vítězství.

První poločas se boleslavským dorostencům vydařil a těsně ho vyhráli. V 8. minutě boleslavský útok zakončil z pravé strany Novotný střelou, kterou pražský gólman vyrazil. Dukla kontrovala o dvě minuty povedenou střelou, s níž si Roudnický poradil. Kolem 17. minuty boleslavská defenzíva přežila bez úhony dva slepené rohové kopy, jinak se však v této fázi utkání hrálo většinou směrem na branku Dukly.
Ve 22. minutě Novotného centr z pravé strany využil Daniel Novák k úspěšnému zakončení u bližší tyče - 1:0.
Tři minuty po vedoucím góly pálil Košek jen pár centimetrů vedle pravé tyče branky Dukly. Ve 26. minutě při likvidaci centru z pravé strany neudržel ve vzdušném souboji Roudnický míč a pouhý metr od brankové lajny ho do bezpečí odkopl obránce Krčmář. O minutu později se Krčmář dostal ke střelbě a z pětadvaceti metrů těsně minul levý horní růžek soupeřovy branky. Ve 33. minutě Machů připravil spoluhráčům šanci technickým obloučkem do pražského pokutového území, kde se však Dohnalík a po něm ani Novotný neprosadili proti obětavým zákrokům brankáře. Ve 41. minutě útočník Dukly z dobré střelecké pozice přestřelil Roudnického branku.

Ve druhém poločase Boleslavští polevili v herní disciplíně a pohybu, čehož soupeř využil a po brzkém vyrovnávacím gólu převzal iniciativu a měl stálou mírnou převahu.
V 53. minutě nedůslednost boleslavských hráčů v defenzívě potrestal snadnou dorážkou z malého vápna Brabenec - 1:1.
V 56. minutě Vejr obral o míč pražského stopera, ale gólmana neprostřelil.
V 67. minutě svižný útok Dukly zakončil gólem do odkryté boleslavské branky Šahini - 1:2.
Fotbalisté Dukly častěji kontrolovali míč, vyhrávali souboje a tlačili se opakovaně k boleslavské brance, do níž přidali třetí gól.
V 75. minutě chyboval boleslavský brankář Roudnický, když míč z kopačky Gábora z téměř nulového úhlu z pravé strany pustil u bližší tyče k všeobecnému překvapení mezi nohama do branky - 1:3.
V 80. minutě hráč Dukly běžel sám na boleslavskou branku a přízemním zakončením ji minul. V 82. minutě David Novák nastřelil pravou tyč pražské branky a vzápětí po centru volejem z necelých deseti metrů ji přestřelil. V 85. minutě Dukla promarnila trestný kop z hranice boleslavské šestnáctky a po střele tečované hráčskou zdí získala jen roh, kterému se Boleslavští ubránili.
V poslední minutě přetažený Kühnelův centr z pravé strany David Novák z plného běhu úspěšně hlavičkoval ke vzdálenější tyči, kam se gólman natahoval marně - 2:3.
Na vyrovnání se už boleslavským dorostencům nedostával čas, neboť krátce po Novákově snížení sudí utkání ukončil.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Roudnický - Krčmář (46. Zabilanský), Klíma, Kopa, Rudzan (46. Malý) - Košek, Komárek (46. Kühnel) - Novotný (56. David Novák), Machů, Daniel Novák - Dohnalík (46. Vejr).

Góly: 22. Daniel Novák, 90. David Novák - 53. Brabenec, 67. Šahini, 75. Gábor

Rozhodčí: Tvaroha

Fanshop banner