Generálkou na ligu bude nedělní střetnutí s druholigovým Táborskem
Klub

Generálkou na ligu bude nedělní střetnutí s druholigovým Táborskem

Redakce

Poslední přípravou, čili generálním testem na jarní ligovou sezónu, bude utkání FK Mladá Boleslav - FC MAS Táborsko v neděli 7. února od 14 hodin na hřišti v areálu mladoboleslavského Městského stadionu. Vstup na toto utkání je zdarma.

Boleslavští v dosavadním průběhu zimní přípravy v šesti zápasech ani jednou neprohráli. Postupně porazili Pardubice 6:0, Hradec Králové 7:0, remizovali s Trenčínem 1:1, v rámci rakouského soustředění přehráli Liefering 2:1, Steyer 8:1 a Salzburg 1:0. O pětadvacet gólů v těchto šesti zápasech se podělilo čtrnáct fotbalistů: 4 - Skalák, 3 - Chramosta, Přikryl, Takács, 2 - Baroš, Skácel, 1 - Čmovš, Ladra, Křapka, Čermák, Magera, Rada, Kúdela, Kozma.

Táborští se podobně jako Boleslav zúčastnili letošní zimní Tipsport ligy. Ve skupině A skončili poslední po prohrách s vršovickými Bohemians a Vyšehradem a remíze s Jihlavou. V sedmi přípravných zápasech nastříleli celkem čtrnáct gólů: 3 - Nešický, 2 - Džafič, 1 - Navrátil, Froněk, Kočí, Válovčan, Pyclík.

Přehled zimních přípravných zápasů Táborska
Bohemains 1905 - FC MAS Táborsko 2:1 (Mosquera, Acosta - Džafič)
FK Slavoj Vyšehrad - FC MAS Táborsko 3:1 (Strnad, Vyhnal, Fryšták - Navrátil)
SK Slavia Praha - FC MAS Táborsko 3:1 (Vukadinovič, Zmrhal, Linhart - Froněk)
FC Vysočina Jihlava - FC MAS Táborsko 1:1 (Vaculík - Nešický)
FC Slovan Liberec - FC MAS Táborsko 3:3 (Vůch, Marek, Hrdina - Nešický, Kočí, Válovčan)
FK Pardubice - FC MAS Táborsko 2:1 (Petráň, Fousek - Džafič)
FC Spartak Trnava - FC MAS Táborsko 2:1 (Mikovič 2 - Pyclík)

Ve druhé nejvyšší tuzemské soutěži Fotbalové národní lize je FC MAS Táborsko na sedmé příčce. S jedenadvaceti získanými body při aktivním skóre 23:21 za pět výher a šest remíz ztrácí na druhou postupovou pozici osm bodů. Nejlepší podzimní střelec Miloslav Strnad, který dal pět mistrovských gólů, v zimní přestupním termínu Táborsko opustil.

Fanshop banner