Čmovš se upsal Boleslavi na dva a půl roku
Klub

Čmovš se upsal Boleslavi na dva a půl roku

Redakce

Mezinárodně ostřílený stoper Pavel Čmovš si v lednovém testování vysloužil profesionální smlouvu s FK Mladá Boleslav. Protože většinu své kariéry působil v zahraničí, tak jej teprve v modrobílém mladoboleslavském dresu čeká premiéra v české nejvyšší lize.

Pětadvacetiletý Pavel Čmovš je plzeňský rodák, který již ve svých sedmnácti letech přestoupil do pražské Slavie. Bez jediného startu v české nejvyšší lize ho v roce 2010 koupil nizozemský NEC Nijmegen. Kromě ročního hostování v druholigovém BV Veendam (2010-11) v dresu Nijmegenu odehrál 51 utkání v nizozemské nejvyšší lize, než v roce 2014 přestoupil do bulharského Levski Sofia, ale téhož roku celý podzim strávil v indickém klubu Mumbai City FC. V české nejvyšší lize zatím nemá ani jeden start.
Další mezinárodní zkušenosti nasbíral také v mládežnických reprezentačních výběrech U17 (3 zápasy), U18 (5 zápasů) a U19 (6 zápasů). Za reprezentační týmy U20 sehrál jeden a za U21 dokonce deset zápasů.
V loňském roce patřil do kádru rumunského FC Rapid Bucurest. Na začátku letošního roku 2016 přišel do FK Mladá Boleslav na zkoušku. Trenér Karel Jarolím jej nasadil na pozici stopera do šesti přípravných zápasů (proti Pardubicím, Varnsdorfu, Hradci Králové, Trenčínu, Lieferingu, Steyeru) a proti Hradci Králové jednou skóroval.
Předvedl se natolik úspěšně, že na konci ledna se s vedením boleslavského klubu dohodl na podepsání profesionální smlouvy s trváním do 30. června 2018. „Jedná se o kvalitního fotbalistu, který má vzhledem ke svému věku velmi bohaté mezinárodní zkušenosti. V přípravě přesvědčil, že bude potřebnou posilou mladoboleslavské defenzívy," komentoval Čmovšovo angažování prezident FK Mladá Boleslav Josef Dufek.

Fanshop banner