Na jasné výhře se podílel Hobík hattrickem
Klub

Na jasné výhře se podílel Hobík hattrickem

Redakce

V poslední lednové sobotě na závěr soustředění v Ústí nad Orlicí si sedmnáctiletí dorostenci zastříleli proti prostějovským vrstevníkům, kterým nasázeli osm gólů nadávkovaných přesně po čtyřech v každém poločase.

První poločas začal prostějovskou šancí. V 5. minutě dohrávaný roh úspěšně vyřešil jistým zásahem boleslavský brankář Mikulec. O tři minuty později na druhé straně hřiště získali roh Boleslavští, rozehrál ho Chládek a hlavou nad branku zakončil Hobík.
Ve 12. minutě spolupráci Vyhnánka s Chládkem zakončil úspěšně Hobík - 0:1.
V 15. minutě po Bodyho centru Drobný ve velké šanci hlavičkoval nepřesně.
V 19. minutě Prostějovští faulovali ve vlastním vápně Hobíka a z nařízené penalty Body zvýšil na 0:2.
Neuplynuly ani celé tři minuty a Boleslavští přidali další gól.
Ve 22. minutě David Novák našel přesným centrem Vyhnánka, který zamířil neomylně do prostějovské branky - 0:3.
Ve 29. minutě se po rychle rozehraném boleslavském rohu ocitl v šanci David Novák, ale prostějovský brankář dobře zasáhl a nadějnou příležitost zmařil.
Ve 38. minutě se k odraženému míči dostal Vyhnánek a jeho střelu úspěšně tečoval do prostějovské brány Hobík - 0:4.

Do druhého poločasu se Boleslavští vrátili vlažně, ale když po pár minutách zpřesnili hru, začali opět do soupeřovy branky sázet góly. Pět minut po přestávce David Novák neuspěl v samostatném úniku. Další akce tohoto hráče však již vedla ke gólu.
V 57. minutě David Novák potáhl akci po levé straně, odkud přesně přihrál Mansfeldovi a ten připravenou šanci využil - 0:5.
V 60. minutě Vyhnánek průnikovou přihrávkou našel volného Šimona, který střeleckou příležitost zdárně zakončil - 0:6.
V 63. minutě Mansfeldův ostrý centr z pravé strany za přispění prostějovských obránců skončil v brance - 0:7.
V 70. minutě po poněkud krkolomné spolupráci, kterou předvedli Para, Gombáš a Šimon, se míč dostal k Hobíkovi, který uzavřel účet utkání na 0:8.

Trenér boleslavských sedmnáctiletých dorostenců Jan Páník byl spokojený: „Měli jsme trochu pomalejší rozjezd, ale v dalším průběhu prvního poločasu jsme si tvořili střelecké možnosti především my. Místy bylo utkání v poli vyrovnané a soupeř nás několikrát pozlobil svými útočnými akcemi. Z našeho pohledu byla nejméně povedená pasáž v úvodu druhé půle, kdy jsme trochy vypadli z tempa a v naší hře bylo i dost nepřesností. Posledních dvacet minut jsme však soupeře opět výrazně přehrávali a přidali další branky. V závěru soustředění byla na některých hráčích patrná únava. Jsme rádi, že nám v tomto směru vypomohli hráči z týmu U16 Para, Gombáš a Horák, čímž jsme mohli zápasovou zátěž rozložit na více hráčů."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Mikulec (41. Zeman) - Najman (66. Para), Drobný (66. Horák), Koubek, Body - Chládek, Hajdo (41. Šimon) - Mansfeld, Vyhnánek (66. Gombáš), David Novák (66. Hobík) - Hobík (1. Fingerhut).

Góly: 12., 38. a 70 Hobík, 57. a 63. Mansfeld, 19. Body (z pokutového kopu), 22. David Novák, 60. Šimon.

Fanshop banner