Dobrý výkon pokazili třemi školáckými chybami
Klub

Dobrý výkon pokazili třemi školáckými chybami

Redakce

Týdenní soustředění v Ústí nad Orlicí uzavřeli šestnáctiletí dorostenci těsnou prohrou v přípravné zápasu proti prostějovským vrstevníkům, když jediným boleslavským střelcem byl Vajgl.

První poločas začali Boleslavští dobře. Ve 3. minutě po Majerově rohovém kopu Mísař z jasné gólové pozice přestřelil prostějovskou branku. O chvíli později se soupeřova síť už rozvlnila.
V 5. minutě úspěšnou boleslavskou akci rozjel po levé straně Majer přihrávkou Mrnkovi, jehož centr před branku Vajgl v těžké pozici propasírovat za brankářova záda - 0:1.
Prostějovští odpověděli ve 12. minutě nepřesnou střelou. V 17. minutě Milner trefil náruč prostějovského brankáře. Ve 23. minutě Prostějovští rychlý brejk zakončili nebezpečnou střelou kousek mimo branku. Ve 25. minutě Vajgl v individuální akci obešel několik protihráčů a střelou podél brankáře těsně minul prostějovskou branku. Ve 26. minutě předvedli Boleslavští hezkou kombinaci středem hřiště, v jejímž finále po spolupráci Majera s Vajglem nevyužil velkou šanci Strouhal. Ve 29. minutě opět Vajgl v povedené individuální akci neuspěl sám před brankářem. Ve 30. minutě po zaspání Milnera a prostějovském centru soupeř nebezpečně, ale neefektivně zakončil hlavou.

Ve druhém poločasu pokračovali Boleslavští v dobrém fotbalu, ale chybami a nedůslednostmi v ofenzívě i defenzívě umožnili Prostějovu otočit vývoj utkání.
Ve 43. minutě si Pour hrál s míčem zbytečně tak dlouho, až o něho přišel a Prostějovští nabídnutou šanci využili ke snadnému vyrovnání - 1:1.
Ve 47. minutě utekl Vajgl prostějovské obraně a jeho střelu brankář vyrazil ke Gombášovi, který však netrefil prázdnou branku.
V 50. minutě utekl po levé straně Dolejší a z jeho přihrávky Vajgl vrátil Boleslavi vedení - 1:2.
Příznivý stav boleslavští dorostenci dlouho neudrželi.
V 51. minutě Pour přihrál přesně protihráči a ten do prázdné branky opět velice snadno vyrovnal - 2:2.
V 65. minutě se po Dolejšího centru ocitl v šanci Gombáš, ale jeho střelu v poslední chvilce obránce zablokoval. V 69. minutě boleslavská krásná spolupráce, při níž míč putoval od Pary přes Dolejšího k Milnerovi, neskončila úspěšně, neboť Milner nedostal míč do prázdné branky, i když byl kousek od brankové čáry. V 71. minutě Para utekl po pravé straně a z jeho centru Dolejší v super šanci přestřelil prostějovskou branku.
V 75. minutě Kalabisovu pomalou nahrávku vlastnímu brankáři Hartychovi prostějovský protihráč vystihl a třetí obrovskou chyby boleslavské defenzívy potrestal vítězným gólem - 3:2.

Rozmrzelý trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík měl stručné hodnocení: „Po celé utkání jsme byli lepší a soupeře fotbalově přehrávali. Bohužel o výsledku rozhodly naše nevyužité šance a až neuvěřitelné individuální chyby. Z jednotlivců musím vyzdvihnout pouze výkon Vajgla."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Barták (41. Hartych) - Zmij (41. Kučera), Le Chí (41. Horák), Kuchař (41. Kalabis), Mrnka (41. Salač) - Mísař (41. Pour, 56. Strouhal) - Čech (41. Para), Majer (41. Dolejší), Strouhal (41. Gombáš), Milner (41. Bičiště) - Vajgl (66. Milner).

Branky FK MB U16: 5. a 50. Vajgl.

Fanshop banner