Boleslav se s Rakouskem rozloučila výhrou nad jeho mistrem
Klub

Boleslav se s Rakouskem rozloučila výhrou nad jeho mistrem

Redakce

V utkání na přírodní vyhřívané trávě liferingské akademie porazili boleslavští fotbalisté po velmi kvalitním výkonu obhájce rakouského titulu a aktuálního lídra rakouské Bundesligy gólem Jiřího Skaláka na začátku závěrečné čtvrthodinky.

Ve vyrovnaném a bezgólovém prvním poločasu zahrávali Boleslavští první rohový kop již v 5. minutě, ale nevyužili ho. Na rohy poločas skončil nerozhodně 2:2, druhý poločas zahráli o jeden roh více než soupeř (2:3). V 9. minutě později si boleslavský gólman Šeda poradil s Lainerovým důrazným zakončením. Hrálo se ve velmi svižném tempu a v tomto trendu aktéři přípravného duelu pokračovali i po přestávce. V 65. minutě v největší salzburgské šanci Prevljak těsně přestřelil Šedovu branku. Boleslavští odpověděli svižným atakem, který skončil rohovým kopem bez gólového efektu.
V 78. minutě boleslavský útok završil gólovou střelou Skalák, pro kterého to byl čtvrtý gól v šestém zápase letošní zimní přípravy - 0:1.
Boleslavští zodpovědným výkonem ve všech svých řadách těsné vedení uhájili a předposlední přípravné utkání před startem jarní sezóny dovedli k zaslouženému vítězství. V bojovném závěru boleslavský Magera po dvojím těsně po sobě následujícím žlutém napomenutí předčasně odešel do sprchy. V následující minutě však sudí zápas ukončil.
Boleslavský trenér Karel Jarolím byl s výkonem svých svěřenců spokojený: „Utkání bylo podle očekávání velmi kvalitní. Po celých devadesát minut se hrálo nahoru dolů, neboť oba týmy k zápasu přistoupily s velkým nasazením. Vítězství nad vedoucím celkem rakouské ligy nás těší a osobně jsem měl dobrý pocit z naší defenzívy."

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kysela, Polom, Kúdela, Pauschek - Ščuk (37. Přikryl), Rada (81. Takács) - Čermák, Chramosta (79. Klobása), Skalák (79. Skácel) - Baroš (70. Magera).

Sestava FC Red Bull Salzburg: Stankovic - Lainer, Upamecano, Sörensen, Schmitz - Bernardo - Lazaro, Oberlin, Pedro (72. Okugawa), Berisha - Prevljak (70. Atanga).

Gól: 78. Skalák

Fanshop banner