Ladra je v nominaci dorostenecké reprezentace U19
Klub

Ladra je v nominaci dorostenecké reprezentace U19

Redakce

Česká dorostenecká reprezentace U19 sehraje v prvním únorovém týdnu dvě přátelská utkání v Řecku a trenéři Pavel Malura a Pavel Hoftych k nim pozvali i mladoboleslavského ofenzivního fotbalistu Tomáše Ladru.

Dvacetičlennou nominaci družstva Česko U19 tvoří hráči z dvanácti českých a tří zahraničních klubů. Nejpočetněji je čtyřmi hráči zastoupená Sparta Praha, po dvou hráčích dodala Plzeň a Jihlava, po jednom Bohemians 1905, Liberec, Opava, Mladá Boleslav, Slavia Praha, Ostrava, Příbram, Hradec Králové, Brno, anglický Millwall, nizozemský Zwolle a italský Juventus Turín. Tým Česko U19 sehraje v řecké metropoli Aténách s domácími dorostenci U19 dvě přípravná utkání - první v úterý 2. února a druhé ve čtvrtek 4. února. V pátek se dorostenecká výprava vrátí z Řecka letecky do Česka.

Českolipský rodák Tomáš Ladra oslaví devatenácté narozeniny v letošním dubnu. V FK Mladá Boleslav vyrostl v dorosteneckého reprezentanta a již v loňském roce byl z družstva starších dorostenců FK Mladá Boleslav U19 přeřazen do juniorského týmu FK Mladá Boleslav U21. V letošní zimní přípravě si jej trenér Karel Jarolím vytáhl do prvoligového áčka, za které v pěti přípravných zápasech jednou skóroval, a nominoval jej i do čtyřiadvacetičlenného kádru pro soustředění a tři mezinárodní duely v Rakousku.

Fanshop banner