Dospělé z krajského přeboru zdolali až v závěru
Klub

Dospělé z krajského přeboru zdolali až v závěru

Redakce

V nedělním přípravném utkání při soustředění v Ústí nad Orlicí boleslavští starší dorostenci jasně přehráli dospělý tým hrající východočeský přebor. Střelecky se předvedl Novák, jenž dosáhl hattricku.

Více než hodinu se hrálo bez gólů, které začaly padat až v závěrečné dvacetiminutovce. Soustředěnou hrou, napadáním a dobře organizovanou obrannou hrou soupeř dlouho držel čisté konto. V 63. minutě při vystupňovaném boleslavském tlaku nastřelil Kühnel břevno. Kanonádu odstartoval Novák dvěma góly, ke kterým v závěrečném minutě přidal třetí.
V 69. minutě našel Koubský kolmou přihrávkou mezi beky Nováka, který se rázem ocitl před gólmanem a střelou k tyči otevřel skóre - 0:1. V 71. minutě přihrál zleva do šestnáctky Rudzan a Novák zvýšil na 0:2. V 82. minutě unikl Zabilanský po pravé straně, nacentroval do soupeřovy šestnáctky a tam Novák sklepl míč pro Dominika Machů, který krásnou rychlou akci korunoval třetí brankou 0:3. V 85. minutě opět Zabilanský poslal zprava centr do šestnáctky a gólově se tentokrát prosadil Komárek 0:4. V 89. minutě Rudzan nacentroval do šestnáctky pro změnu z levé strany a Zabilanský hlavou zvýšil na 0:5. V 90. minutě původně centr zleva z Novákovy kopačky prošel mezi obránci až do branky - 0:6.
Sestava FK Mladá Boleslav U19: Roudnický (46. Řemínek) - Krčmář (75. Zabilanský), Malý, Král (59. Klíma), Rudzan - Košek (70. Komárek), Kühnel (68. Machů) - Horáček, Koubský, Novotný (59. Novák) - Vejr.
Branky: 69., 71. a 90. Novák, 82. Machů, 85. Komárek, 89. Zabilanský

Fanshop banner