V Tipsport lize skončila Boleslav třetí po penaltovém rozstřelu
Klub

V Tipsport lize skončila Boleslav třetí po penaltovém rozstřelu

Redakce

Do malého finále Tipsport ligy 2016 vyslaly oba kluby své juniorské týmy. Boleslavští po remíze přesnější muškou v penaltovém souboji vystříleli třetí příčku v prestižním zimním turnaji.

První poločas začal dvěma olomouckými nevyužitými rohovými kopy v úvodních dvou minutách. Teprve v 7. minutě vystřelil boleslavský hráč na soupeřovu branku, ale s Vodhánělovým pokusem si gólman Blaha poradil, stejně jako o pět minut později s nedůrazným Kateřiňákovým zakončením z hranice pokutového území. Olomoucká defenzíva bez obtíží obstála i při prvním boleslavském rohu na konci čtvrthodinky.
V 19. minutě po třetím olomouckém rohu Habusta netrefil Godulovu branku. Ve 22. minutě se po chybě olomoucké obrany ocitl v příhodné palebné pozici uvnitř soupeřova vápna Kozma, ale v největší boleslavské šanci prvního poločasu gólmana Blahu neprostřelil. Přesně po odehrané půlhodině se vyznamenal brankář Godula vyražením povedeného olomouckého trestňáku.
Ve třetí třetině prvního dějství netrefil Kozma z necelých dvaceti metrů olomouckou branku a Kraizel po rohu a Ševčík v závěru útočné akce minuli boleslavskou branku. Poločas tak skončil bezgólovou remízou.

Vstup do druhého poločasu se vydařil olomouckým fotbalistům.
Ve 48. minutě vyšachovali boleslavskou obranu a svižný útok zakončil nepokrytý Ševčík ranou z deseti metrů k levé tyči - 1:0.
Za dvě minut po obdrženém gólu Godula chytil Habustův trestný kop. Prvním pokusem o vyrovnání skóre byl v 52. minutě Kateřiňákův trestný kop, se kterým si Blaha poradil. Boleslavská snaha po smazání soupeřova náskoku vyústila v rohový kop a následně i gól.
V 62. minutě po Kateřiňákově rohu, který Boleslav získala zásluhou Kozmovy sražené střely, se ve skrumáži hráčů v místě penalty přesným volejem trefil Sivrič - 1:1.
V 69. minutě Godula lapil Látalovo zakončení nebezpečné olomoucké akce. Potom olomoucký brankář opakovaně čelil soupeřovým atakům a v 72. minutě vyrazil od levé tyče gólovou střelu z kopačky Kateřiňáka. V 80. minutě se Blahovi nepovedl odkop, ale od nastřeleného boleslavského hráče se míč odrazil mimo branku. O minutu později však již kapituloval.
V 81. minutě Boleslavští zdařilou kombinací na hranici šestnáctky přehráli soupeřovu defenzívu a z rohu brankoviště Blahu prostřelil Sivrič - 1:2.
V 88. minutě olomoucký Kalvach vyrovnal velmi přísně nařízeným pokutovým kopem do středu Godulovy branky - 2:2.

Protože utkání v řádné hrací době skončilo bez vítěze, tak následoval penaltový rozstřel, v němž byli hlavními postavami boleslavský brankář Godula se dvěma úspěšnými zákroky a Sivrič, jenž se do Boleslavi vrátil z hostování v Karviné a ke dvěma gólům ze hry přidal i rozhodující trefu v penaltové loterii.
Los určil, že zahajovacími střelci v každé sérii byli Boleslavští. V první sérii boleslavský Kateřiňák i olomoucký Yunis dali - 1:1. Ve druhé sérii boleslavský Dratva netrefil branku a olomoucký Chorý skóroval, čili 2:1 pro Olomouc. Ve třetí sérii boleslavský Bečirevič proměnil a olomouckého Ševčíka vychytal Godula - 2:2. Ve čtvrté sérii boleslavský Glöckner úspěšně zamířil k tyči a střelu olomouckého Texla opět lapil Godula a Boleslav tak vedla 2:3. V páté sérii boleslavský Sivrič skóroval a olomoucký exekutor již nemusel kopat, konečný verdikt zněl Olomouc - Boleslav 2:4.

Sestava FK Mladá Boleslav (U21): Godula - Lacek (46. Wolf), Glöckner, Lukeš (90. Houžvička), Dratva - Kateřiňák, Albina - Frömmel (46. Kocourek), Vodháněl (63. Bečirevič), Sivrič - Kozma (85. Zörkler).

Sestava SK Sigma Olomouc (U21): Blaha - Seibert, Svozil, Kraizel, Hýbl - Látal (63. Texl), Kalvach, Habusta (43. P. Ševčík), Buchvaldek (76. Schmidt) - Yunis, A. Ševčík (68. Chorý).

Góly: 48. Ševčík, 88. Kalvach (z pokutového kopu) - 62. a 81. Sivrič

ŽK: Krayzer, Siebert, Chorý - Vodháněl, Glöckner

Rozhodčí: Jech - Šimáček, Ratajová

Diváků: 100

Fanshop banner