Přes Boleslav se do finále prostřílel Zlín
Klub

Přes Boleslav se do finále prostřílel Zlín

Redakce

Vyšehradské pořadatele zaskočilo lednové sněžení. Ani hodina odložení výkopu jim nestačila k připravení hřiště, které bylo pro fotbal na hranici regulérnosti. Zlín obhajující loňskou bronzovou příčku šel do utkání v roli favorita, neboť Boleslav nastoupila v sestavě zkombinované z prvoligového i juniorského kádru.

První poločas měli většinou více ze hry Zlínští. Už ve 2. minutě Bartolomeu tvrdě vystřelil z pravé strany a Veselovský míč vytlačil na tyč a od ní mimo branku. O pět minut později Zlínští promarnili druhou šanci, do které jim pomohl boleslavský stoper Vraštil lacinou ztrátou míče. V 8. minutě zlínský atak zastavil až gólman Veselovský včasným vyběhnutím a rázným odkopem. Dravější Zlín úvodní převahu vyjádřil gólem.
V 18. minutě boleslavský brankář Veselovský při pokusu o rázný odkop podklouznul a netrefil míč, ke kterému se dostal Diop a dotlačil ho do sítě - 1:0.
Krátce po gólu Vukadinovičovu šanci zmařil Veselovský. Ten se vyznamenal také ve 24. minutě proti Diopově hlavičce z Vukadinovičova centru i ve 29. minutě vyražením Janíčkovy bomby do rohu. V závěru poločasu se i Boleslavští dostali na dostřel soupeřovy branky. Ve 36. minutě ještě Vraštil neuspěl, neboť jeho zakončení z desetimetrové vzdálenosti zázračně zneškodnil brankář Dostál, který však v následující minutě už kapituloval.
Ve 37. minutě Kateřiňákův rohový kop umístil přesnou hlavičkou do zlínské sítě Takács a srovnal průběžné skóre na 1:1.
Než nastala přestávka, vzali si Zlínští vedení zpět.
Ve 43. minutě po přetaženém trestném kopu z boku boleslavské šestnáctky se u vzdálenější tyče prosadil Malý - 2:1.

Ve druhém poločasu boleslavské naděje na opětovné srovnání kroku Zlínští, kteří až do konce utkání diktovali tempo hry, brzo zarazili dvěma góly v rozmezí necelých deseti minut.
V 54. minutě zlínský útok z pravé strany završil snadnou střelou ze dvou metrů do odkryté branky Jordan - 3:1.
V 61. minutě dalším atakem a centrem z pravé strany si Zlínští vytvořili střeleckou příležitost, první ránu Veselovský od pravé tyče vyrazil, na Holíkovu dorážku z malého vápna už nestačil - 4:1.

Boleslavské útočné pokusy často končily na dobře organizované soupeřově defenzívě. Naopak zlínské útoky byly nadále nebezpečné. V 70. minutě na Červenkův centr naštěstí nikdo z jeho spoluhráčů před Veselovského brankou nedosáhl.
V 73. minutě se Boleslavi povedla akce z levé strany a po Vodhánělově přízemním centru se střelou bez přípravy trefil podruhé v tomto utkání Takács - 4:2.
Zkraje závěrečné čtvrthodinky však Zlínští dvěma slepenými góly definitivně rozhodli o svém vítězství a tím pádem i postupu do nedělního finále letošní zimní Tipsport ligy.
V 76. minutě se trefil do boleslavské branky Fantiš - 5:2.
V 77. minutě uzavřel gólový účet zlínský Červenka - 6:2.

Zbývající minuty fotbalisté obou celků dohráli v poklidu a za kolektivně hlubokého vydechnutí, že fotbal na uklouzaném sněhu přežili ve zdraví. Boleslav po sobotní prohře se Zlínem bude v neděli 24. ledna hrát o třetí místo v zimní Tipsport lize 2016 s poraženým z druhého semifinálového duelu SK Sigma Olomouc.

Sestava FK Mladá Boleslav: Veselovský - Glöckner (65. Vodháněl), Křapka, Vraštil, Mendy (6. Lacek, 75. Dratva) - Takács, Kateřiňák (46. Houžvička) - Malpon, Albina (65. Lukeš), Ladra - Kozma (46. Bečirevič).

Sestava FC Fastav Zlín v I. poločase: Dostál - Pazdera, Malý, Hájek, Benčík - Vukadinovič, Masař, Janíček, Bartolomeu - Diop, Poznar.
Sestava FC Fastav Zlín v II. poločase: Holý - Kopečný, Jugas, Hubáček, Matějov - Fantiš, Motal, Holík, Koreš - Jordan, Červenka.

Góly: 18. Diop, 43. Malý, 54. Jordan, 61. Holík, 76. Fantiš, 77. Červenka - 37. a 73. Takács

Rozhodčí: Příhoda - Urban, Kotalík

Diváků: 100

Fanshop banner