Kysela prodloužil své působení v Boleslavi
Klub

Kysela prodloužil své působení v Boleslavi

Redakce

Třicetiletý obránce Jan Kysela s mladoboleslavským klubem, jehož je odchovancem, prodloužil profesionální hráčskou smlouvu o tři roky. Dosavadní mu platila do konce letošního června, nová zní do 30. června 2019.

Jan Kysela začínal s fotbalem v Bakově nad Jizerou, ale již v žákovském věku přestoupil do FK Mladá Boleslav, kde potom prošel všemi věkovými kategoriemi až do prvoligového áčka. V mladoboleslavském dresu si dosud připsal 218 prvoligových startů, v nichž nastřílel 17 gólů.
Hráčskou kabinu v útrobách mladoboleslavského Městského stadionu opustil pouze při dvou krátkých hostováních v druholigovém Ústí nad Labem (2004-05) a v pražské Slavii (na jaře 2010), za kterou odehrál osm ligových utkání. Za českou reprezentační jedenadvacítku nastoupil do osmi utkání a zúčastnil se evropského šampionátu U21 v roce 2007.
V květnu 2011 byl v základní sestavě týmu při historickém zisku českého národního poháru pro Mladou Boleslav a o dva roky později v květnu 2013 se podílel na opakovaném postupu do finále českého národního poháru, které Mladá Boleslav prohrála s Jabloncem v penaltovém rozstřelu.

Fanshop banner