V Praze na těžkém terénu těsně vyhráli
Klub

V Praze na těžkém terénu těsně vyhráli

Redakce

Šestnáctiletí dorostenci začali herní přípravu na jarní sezónu vítězně. V náročných podmínkách na zasněženém hřišti nastříleli pražskému soupeři tři góly, kromě nich třikrát nastřelili břevno soupeřovy branky.

V prvním poločase padly dva rychlé góly, na každé straně po jednom. Ve 3. minutě byli blízko skórování Pražané, když na pravé straně boleslavské obrany propadl Zmij a navíc brankář Hartych špatně vyběhl. Soupeřovo zakončení do prázdné branky však na poslední chvilku vykopl stoper Le Chí. O minutu později další kiks v boleslavské defenzívě již skončil gólem.
Ve 4. minutě Horákova malá domů podjela brankáři Hartychovi pod nohou, a Boleslavští tak vlastním gólem nabídli soupeři vedení 1:0.
V 7. minutě Dolejší individuální akci, při které prošel přes čtyři protihráče, zakončil zdařilou střelou podél brankáře a srovnat skóre na 1:1.

Ve 12. minutě se Zmij nechal lehce obejít u postranní čáry a po přihrávce před branku následné zakončení pražského střelce mířilo kousek nad Hartychovu branku. V příští minutě Pour našel na pravé straně Čecha a ten poslal krásný míč před branku, kde ve velké šanci neuspěl Vajgl. Ve 22. minutě po hezké akci přes celé hřiště a zpětné Bičištěho přihrávce Gombáš trefil pouze břevno a následnou dorážku do prázdné branky neusměrnil Vajgl. Ve 28. minutě hráč Motorletu nebezpečně pálil kousek nad branku brankáře Hartycha. Ve 35. minutě po Bičištěho centru z levé strany Čecha zamířil mimo branku.

Druhý poločas začali Boleslavští výborně a získali rozhodující dvougólový náskok. Ve 49. minutě Para utekl po pravé straně a po jeho přihrávce Milner sám před brankou prováhal gólovou příležitost.
V 50. minutě Provazníkův centr z levé strany Para na přední tyči důrazně zakončil - 1:2.
Dvě minuty po vedoucím gólu se ve finále hezké boleslavské akce dostal sám před brankáře Provazník a nastřelil břevno soupeřovy branky. V 53. minutě měl další gólovou šanci Milner, jehož zakončení minulo branku kousek vedle levé tyče.
V 56. minutě Kalabis výborně otočil hru na Paru, který potáhl míč a centrem na přední tyč ho předložil Provazníkovi, jenž zvýšil boleslavské vedení na 1:3.
V 58. minutě Kalabis opět dobře otočil hru na Paru a ten tentokrát zpětnou přihrávkou hledal Mísaře, který nastřelil jen břevno branky Motorletu. V 59. minutě po hezké kombinaci na jeden dotek se řítil sám na brankáře Kalabis, ale netrefil branku.
V 60. minutě Mrnka přišel lehce o míč a z následného motorletského brejku a po centru z pravé strany úplně volný soupeřův hráč střelou k tyči snížil stav utkání na 2:3.
Další boleslavské šance již s gólovým účtem nepohnuly. V 61. minutě Kalabisovo sólo vychytal motorletský brankář. V 71. minutě po hezkém Kalabisově centru Para hlavičkoval nad břevno. V 77. minutě po Kalabisově vysunutí Provazník v závěru samostatného úniku zvolil kličku brankáři, ale míč do branky usměrnil a trefil pouze boční síť.

Boleslavský trenér Martin Mrvík po utkání řekl: „První poločas se hrál vyrovnaný zápas s mnoha nepřesnostmi na obou stranách, ke kterým přispěl těžký terén a vrstva sněhu. Naše hra neměla parametry, jaké si představuji a s výkonem týmu jsem byl nespokojený. Po vstupu do druhé poloviny přibližně pětadvacet minut mě naopak hráči výkonem velmi potěšili. Předváděli dobrý fotbal, vytvořili si mnoho šancí a nakonec v tomto úseku utkání rozhodli vstřelením dvou branek. Závěr již patřil domácím, kteří náš tým zatlačili, ale územní převahu nakonec k vyrovnání nevyužili."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Hartych - Zmij (41. Kučera), Le Chí, Horák (41. Kuchař), Salač (41. Mrnka) - Pour (41. Kalabis) - Čech (41. Para), Dolejší (41. Mísař), Gombáš (41. Strouhal), Bičiště (41. Milner) - Vajgl (41. Provazník).

Branky FK MB U16: 7. Dolejší, 50. Para, 56. Provazník

Diváků: 30

Fanshop banner