Fotbal výtečné úrovně skončil bez vítěze
Klub

Fotbal výtečné úrovně skončil bez vítěze

Redakce

Ve střetnutí aktuálně třetího českého a prvního slovenského týmu se hrál oboustranně technický fotbal s mnoha šancemi před oběma brankami, více nebezpečných útoků diváci viděli od boleslavských fotbalistů.

V prvním poločase byli Boleslavští aktivnější a ofenzivně nebezpečnější, než vedoucí tým slovenské Fortuna ligy. Sice již ve 3. minutě trenčínský Rabiu z hranice vápna vystřelil na boleslavskou branku, ale minul ji. Následovaly nebezpečné boleslavské útoky.
V 7. minutě při kombinační akci zleva přes Přikryla, Chramostu a Baroše mířil míč na Skaláka, ale trenčínský gólman Šemrinec byl rychlejší. V 11. minutě Skalák uvolnil Kyselu a po jeho přihrávce od koncové lajny se střelecky neprosadil Ščuk, který pálil z deseti metrů pouze do bránícího soupeře. O pět minut později se po rohovém kopu neujaly střelecké pokusy Chramosty a Kúdely a v 17. minutě Boleslavští nevyužili Skalákův centr. Ve 20. minutě po Přikrylově rohu hlavičkoval Čmovš těsně vedle levé tyče, kde ještě číhal Kúdela, bohužel na míč nedosáhl.
Trenčínští zahrozili až v polovině poločasu. Ve 22. minutě nevyužili ukvapeného Šedova vyběhnutí mimo šestnáctku proti Berovi a ve 25. minutě neproměnili trestný kop z necelých osmnácti metrů po Čmovšově zákroku. Koolwijkovu technickou střelu vytlačil Šeda na levou tyč a dorážku poslal Bero mimo boleslavskou branku. Ve 30. minutě další trestný kop Koolwijk napálil do hráčské zdi.
Ve 33. minutě Skalák zahrál z boku velkého vápna trestňák po zemi k Čermákovi a ten bez přípravy přestřelil trenčínskou branku. V následující minutě Přikryl zleva přihrál před branku Chramostovi a jeho zakončení z otočky skončilo rohovým kopem bez dalšího nebezpečí pro soupeřovu branku. Tu Boleslavští dobyli až za chvíli.
Ve 38. minutě po Čermákově rohu Přikrylovu ránu vyrazil Šemrinec od pravé tyče, ale proti rázné Kúdelově dorážce už byl krátký - 1:0.
První dějství Boleslavští vyhráli zaslouženě, ovšem šancí měli na více, než na jeden gól.

Do druhého poločasu nastoupila v boleslavských dresech zcela nová jedenáctka, a i když v houstnoucím sněžení těsně vedení neuhájila, vypracovala si také více střeleckých možností, než slovenský protivník. První velkou příležitost neproměnil Takács, jehož sólo ve 47. minutě vychytal brankář Šemrinec. V 50. minutě po překrásné Skácelově kolmici běžel na trenčínskou branku Klobása, ovšem přízemní zakončení k pravé tyči Šemrinec nohou vytěsnil mimo branku. V 56. minutě Rada rozehrál roh po zemi Malponovi a z jeho nadýchaného obloučku Magera hlavičkoval nad branku. Kolem 60. minuty nevyužili Boleslavští dva Radovy trestňáky a na druhé straně hřiště Trenčínští dva slepené rohy.
V 66. minutě trenčínský útok, který vrcholil přesnou přihrávkou na Rabiu, zastavil gólman Diviš včasným vyběhnutím. O minutu později po Van Kesselově trestném kopu hlavičkoval Bero nad boleslavskou branku. V této fázi utkání měli Trenčínští více ze hry, což také zužitkovali ve vyrovnání.
V 68. minutě zaútočili po své levé straně, odkud Van Kessel přes Vraštila, který v tu chvíli v defenzívě zaskakoval za Malpona, odcentroval před branku, kde se nejlépe zorientoval nejlepší trenčínský kanonýr Bero a s jistotou prostřelil Diviše - 1:1.
V 73. minutě byli Trenčínští blízko vedoucímu gólu, ale Holúbek se z deseti metrů neprosadil. O dvě minuty později zkoušel Holúbek štěstí z osmnácti metrů a boleslavskou branku opět netrefil.
Závěrečná čtvrthodinka vyzněla zase pro boleslavský tým, který dlouhé minuty držel hru na polovině soupeře spoléhajícího jen na brejky. V 77. minutě Malponův centr Klobása hlavou usměrňoval nedůrazně do brankáře. V 80. minutě Radův tvrdý pokus z dvaceti metrů minul jen o pár centimetrů pravý horní růžek trenčínské branky. V 83. minutě se Guba dostal snadno přes Malpona a jeho nebezpečnou přihrávku zachytil vracející se Takács. V 85. minutě dlouhé obléhání trenčínské šestnáctky završil Rada centrem na Skácela, který však před brankou na míč nedosáhl. V 87. minutě Gubův jedovatý centr proletěl neškodně boleslavským brankovištěm.

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Šeda - Kysela, Kúdela, Čmovš, Pauschek - Ščuk, Čermák - Skalák, Chramosta, Přikryl - Baroš.
Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Diviš - Malpon, Křapka, Vraštil, Fleišman - Takács, Rada - Ladra, Magera, Skácel - Klobása.

Sestava FK AS Trenčín: Šemrinec - Šulek, Udeh, Kleščik, Madu - Koolwijk, Rabiu (69. Holúbek) - Ojim (46. Guba), Bero, Van Kessel (69. Markoutz) - Wesley.

Góly: 38. Kúdela - 68. Bero

ŽK: Ščuk, Skalák, Skácel - Rabiu

Rozhodčí: Pechanec - Myška, Melichar

Diváků: 325

Fanshop banner