Druholigovému Hradci nastříleli sedm gólů
Klub

Druholigovému Hradci nastříleli sedm gólů

Redakce

Boleslavští nastříleli druholigovému Hradci Králové sedm gólů v souboji o první místo v základní skupině a po třech zápasech bez ztráty bodu i bez inkasovaného gólu postoupili do Final Four letošní zimní Tipsport ligy.

První poločas v mírném dešti byl vyrovnaný jen pár úvodních minut. V 5. minutě Vobejdův střelecký pokus z dálky byl nepřesný a boleslavský brankář Diviš nemusel zasahovat. V 9. minutě si Boleslavští vynutili první roh, kterému se soupeř ubránil. O minutu později Fleišman ranou z úhlu těsně minul hradeckou branku. Ve 14. minutě Baroš individuální průnik završil nedůraznou koncovkou.
V 18. minutě Přikrylův přetažený centr z pravé strany proměnil hlavičkující Baroš ve vedoucí gól - 1:0.
Od té doby se už většinou hrálo na hradecké polovině hřiště. Boleslavští nevyužili Skalákův roh. Ojedinělý hradecký atak ve 22. minutě vyvrcholil Schwarzovou střelou, s níž si Diviš poradil. Ve 28. minutě Přikrylovo zakončení vyneslo Boleslavi jen roh, o minutu později Ščukova bomba jen o pár centimetrů přeletěla hradeckou branku. Ve 35. minutě Ščuk před brankou nedosáhl na nádherný Kyselův centr. Ve 38. minutě perfektní kombinační akci přes celé hřiště završil průnikem z levé strany do hradeckého vápna Přikryl a po jeho přihrávce Skalák zakončoval placírkou z deseti metrů, ale brankář Ottmar se štěstím míč vytlačil na roh. Ve 41. minutě Diviš vyrazil přesný Javůrkův trestný kop.
Ve 43. minutě po milimetrové spolupráci Přikryla se Ščukem přízemním zakončením podle brankáře skóroval Skalák - 2:0.

Do druhého poločasu oba týmy zcela obměnily složení a to boleslavské bylo střelecky při chuti. Ve 48. minutě sice hradecký Vlkanova spálil gólovou šanci, když jeho tečovaná rána skončila rohem, ale po jeho rozehrání míč získal brankář Šeda. V 52. minutě Takács hlavou prodloužil Ladrovi, jehož zakončení obránce srazil na roh.
V 56. minutě Skácelův rohový kop Čmovš usměrnil přesnou hlavičkou k levé tyči - 3:0.
V 57. minutě, kdy od předchozího gólu snad neuplynulo ani šedesát sekund, Chramosta potrestal nepřesnou soupeřovu malou domů, když obešel i brankáře - 4:0.

Hradečtí odpověděli dvěma neúspěšnými střeleckými pokusy. V 60. minutě Šeda srazil do rohu Kopeckého střelu z úhlu a o deset minut později vyrazil Janouškovu dělovku z pětadvaceti metrů. Na druhé straně v 71. minutě brankář Lindr zvládl Ladrovu střelu.
V 74. minutě nádhernou Čmovšovu kolmici zpracoval Chramosta a když nezištně přihrál Skácelovi, tak ten snadno zvýšil boleslavské vedení na 5:0.
V 78. minutě Klobása těsně přestřelil hradeckou branku. V 81. minutě Lindr vychytal Klobásovo sólo a Skácelovi se nepovedla dorážka. V 84 minutě Vlkanovo zakončení srazil Šeda na roh.
V 85. minutě Klobása přihrál Chramostovi a ten podobně jako před deseti minutami Skácelovi připravil tentokrát šanci Ladrovi, který se bez obtíží trefil do prázdné branky - 6:0.
V 88. minutě boleslavský útok z pravé strany zakončil Křapka nečekanou a tvrdou ranou - 7:0.

Hradeckým fotbalistům pro první čtvrtletí roku 2016 připadla role nejčastějšího a opakovaně fatálního soupeře FK Mladá Boleslav. Po střetnutí v rámci Tipsport ligy o vedoucí postavení v B skupině a tím pádem o postup do vyšehradského Final Four, na sebe hradečtí a boleslavští fotbalisté narazí ve dvou zápasech čtvrtfinále, čili o postup do semifinále české pohárové soutěže MOL Cup, jejichž oficiálními termíny jsou středy 2. a 16. března 2016.

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Diviš - Kysela, Polom, Kúdela, Fleišman - Ščuk, Čermák - Skalák, Magera, Přikryl - Baroš.
Sestava FK Mladá Boleslav v II. poločase: Šeda - Křapka, Vraštil, Čmovš, Pauschek - Malpon, Takács - Ladra, Chramosta, Skácel - Klobása.

Sestava FC Hradec Králové v I. poločase: Ottmar - Krátký, Nosek, Krmaš, Plašil - Vobejda - Hlavsa, Schwarz, Zorvan, Javůrek - Pázler.
Sestava FC Hradec Králové v II. poločase: Lindr - Prajza, Nosek, Chleboun, Mareš - Hable - Černý, Janoušek, Kopecký, Shejbal - Vlkanova.

Góly: 18. Baroš, 43. Skalák, 56. Čmovš, 57. Chramosta, 74. Skácel, 85. Ladra, 88. Křapka

Rozhodčí: Matějček - Štefan, Machýček

Diváků: 250

Tipsport liga: http://www.tipsport-liga.cz/

Fanshop banner