Nováček Takács se uvedl dvěma góly
Klub

Nováček Takács se uvedl dvěma góly

Redakce

Devatenáctiletý Ladislav Takács nastoupil v mladoboleslavském dresu poprvé v úvodním utkání zimní Tipsport ligy a hned se gólově prosadil. Do soupeřovy branky se trefil dokonce dvakrát v rozpětí necelých deseti minut.

Nebylo tedy divu, když po své vydařené mladoboleslavské premiéře přišel mezi novináře rozesmátý: „Jsem spokojený."
Trenér Karel Jarolím jej vyslal do druhého poločasu duelu FK Mladá Boleslav - FK Pardubice 6:0 na post defenzivního záložníka vedle mladého Francouze v Boleslavi již adaptovaného Albiny. Takács se střelecky prosadil poprvé v 70. minutě, kdy z dvaceti metrů dobře mířenou ranou k levé tyči zvýšil na 4:0 a o osm minut později skóroval podruhé, když při Skácelově centru využil své vytáhlé postavy a hlavou se trefil pro změnu k pravé tyči. „První dojmy z Boleslavi jsou super. Klub mně vyšel ve všem vstříc včetně zajištění bydlení a v prvním zápase jsem dal dva góly, takže jsem opravdu spokojený," pravil Ladislav Takács, jenž podle svých slov je zvyklý hrát stopera i záložníka. „Úplně nejlépe se cítím na postu defenzívního záložníka, ale v Boleslavi je obrovská konkurence a tak budu vděčný za každou příležitost. Přestup z Teplic do Boleslavi beru jako krok vpřed ve své kariéře."
Ladislav Takács hrál poprvé mistrovský zápas v tuzemské nejvyšší lize v březnu 2014 za Teplice a v modrožlutých barvách si následně připsal celkem pětadvacet prvoligových startů a vykopal si nominaci do jedenadvacetileté reprezentace pro Euro U21 v červnu 2015. Vedení teplického klubu jej však pro podzimní sezónu 2015 poslalo na hostování do druholigového Sokolova. „Ze začátku jsem z toho byl trochu špatný, neboť po účasti na evropském šampionátu jsem považoval druhou ligu za krok zpátky, ale nakonec jsem byl v Sokolově spokojený a dnes si zpětně myslím, že mi ten půlrok pomohl." Navzdory očekávání se však do teplického kádru nevrátil. „S Teplicemi jsem se nepohodl, ale detailně to rozebírat nechci. Pro mě bylo a je důležité, že Boleslav měla docela velký zájem a rozhodující plus bylo, že mě chtěl trenér Jarolím."
Do FK Mladá Boleslav přišel s pověstí perspektivního fotbalisty s ligovými i mezinárodními zkušenostmi. „Účast na evropském šampionátu U21 byla obrovskou zkušeností," potvrdil Ladislav Takács. Mladoboleslavskému klubu se upsal do června 2019 a na lednových testech fyzické zdatnosti prokázal výbornou připravenost, takže jeho pocity spokojenosti a optimistické vyhlídky do blížící se jarní sezóny v modrobílých barvách jsou na místě.

Fanshop banner