Na úvod Tipsport ligy rozstříleli Pardubice
Klub

Na úvod Tipsport ligy rozstříleli Pardubice

Redakce

Do nového kalendářního roku i do zimní Tipsport ligy vtrhli boleslavští fotbalisté sympatickou kanonádou. Druholigovému soupeři nastříleli šest gólů, po třech v každém poločase.

První poločas začal školáckým kiksem boleslavského stopera Poloma, který ve 2. minutě na hranici vlastního vápna přihrál přesně na nohu protihráči Jeřábkovi, jehož střelu však Šeda vytlačil na roh a po jeho rozehrání Pospíšil netrefil branku. Potom Boleslavští zvýšili koncentraci a zpřesnili kombinaci, ale v deseti minutách jim rozhodčí pětkrát uťali ofenzívu kvůli ofsajdům. Ve 23. minutě boleslavský nováček Přikryl zbytečnou a nepřesnou zpětnou přihrávkou poslal do brejku pardubického Petráně, kterého zastavil Malpon faulem. Jeřábkův trestný kop z necelých dvaceti metrů Šeda bez velkých obtíží zneškodnil.
Ve 27. minutě byl v pardubické šestnáctce faulovaný Pauschek a nařízenou penaltu s jistotou proměnil Skalák ve vedoucí gól - 1:0.
Ve 31. minutě Skalákův centr z pravé strany si u vzdálenější tyče Baroš mazácky zpracoval a povedenou akci úspěšně zakončil k pravé tyči - 2:0.

Ve 32. minutě Malpon vystřelil nedůrazně. Ve 35. minutě si Šeda poradil s Jeřábkovou střelou. Ve 40. minutě slabě zakončil boleslavskou akci Přikryl. Ve 41. minutě Barošův centr usměrnil Skalák hlavou mimo branku. O chvíli později tato dvojice předvedla ještě parádnější a především úspěšnější spolupráci.
Ve 43. minutě Baroš z levé strany přesným křížným pasem našel rozběhnutého Skaláka, jenž si míč zpracoval těsně před vyběhnuvším pardubickým brankářem, kterého elegantně obešel a do opuštěné branky snadno zvýšil na 3:0.

Do druhého poločasu oba týmy nastoupily v hodně pozměněných sestavách. Chvíli to bylo znát na souhře, ale Boleslavští se na rozdíl od soupeře záhy srovnali a navázali na střelecké hody z první půle. V 56. minutě po spolupráci s Houžvičkou vnikl ze strany do pardubického vápna Ladra a z jeho nezištné přihrávky nastřelil Kozma z malého vápna levou tyč. V 61. minutě pardubickou akci završil Jeřábek centrem, proti kterému dobře zasáhl Diviš. V 64. minutě po Pauschekově centru hlavičkoval Ladra vedle pardubické branky.
V 70. minutě tvrdě vystřelil Ladra, sražený míč se skulil k Takácsovi a ten ho z dvaceti metrů poslal přesně k levé tyči - 4:0.
V 71. minutě uvnitř mladoboleslavského vápna v obranném zákroku zahrál Houžvička nebezpečně vysoko nohou a sudí Ginzel nařídil pokutový kop, ke kterému se postavil Fousek (v nedávné minulosti byl v Mladé Boleslavi na ročním hostování) a jeho ránu levačkou k levé tyči Diviš vystihl. Dvě minuty po zlikvidování penalty se boleslavský gólman opakovaně vyznamenal dvěma obětavými zásahy proti Joelovi.
V 78. minutě pardubická defenzíva odvrátila roh Skácela, ale po jeho opakovaném centru se před brankou prosadil vysoký Takács a hlavičkou k pravé tyči zvýšil na 5:0.
V 79. minutě po spolupráci s Albinou pěkně nadýchaný oblouček z Mendyho kopačky využil ke skórování Kozma, jenž hlavou zamířil k levé tyči, kterou před více než čtvrthodinkou smolně nastřelil - 6:0.

Boleslavští tak vstoupili do letošního ročníku Tipsport ligy nečekaně výrazným vítězstvím.

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Šeda - Pauschek, Křapka, Polom, Fleišman - Ščuk, Malpon - Skalák, Magera, Přikryl - Baroš.
Sestava FK Mladá Boleslav v II. poločase: Diviš - Pauschek, Křapka, Čmovš, Mendy - Albina, Takács - Ladra, Skácel, Houžvička - Kozma.

Sestava FK Pardubice v I. poločase: Frydrych - Řezníček, Pospíšil, Vencl, Kakrda - Mandutz, Kudrna - Kim, Jeřábek, Fusek - Petráň.
Sestava FK Pardubice v II. poločase: Knobloch - Prokopec, Pospíšil, Šejvl, Petráň - Kovář, Jeřábek - Pánek, Klátil, Fousek - Joel.

Góly: 27. a 43. Skalák (první z pokutového kopu), 70. a 78. Takács, 31. Baroš, 79. Kozma.

ŽK: Malpon, Takács - Pospíšil

Rozhodčí: Ginzel - Poživil, Řeháček.

Diváků: 115

Fanshop banner