Fotbalisté mají za sebou neoblíbené testování
Klub

Fotbalisté mají za sebou neoblíbené testování

Redakce

Ve středu 6. ledna 2016 fotbalisté prvoligového kádru FK Mladá Boleslav podstoupili testování fyzické zdatnosti v laboratoři Fakulty tělesné výchovy a sportu v Praze. Zvládli je způsobem, který je pro další zimní přípravu i pro blížící se jarní sezónu slibným signálem.

V průběhu testování na pražské FTVS byli boleslavští hráči pod dohledem trenérů Borise Kočího, Filipa Toncara, Martina Třasáka a fyzioterapeuta Václava Kubíčka. „Hráči, podobně jako před každou sezónou prošli testy stability, výbušné síly, síly dolních končetin, běžecké vytrvalosti a celkové tělesné zdatnosti. Poznatky, které budeme mít k dispozici s přesnými údaji až o den později, vyhodnotíme, a podle nich budeme s hráči v dalších fázích přípravného období pracovat. Viděl jsem všechny naše fotbalisty a zodpovědně konstatuji, že jsou dobře připravení a výsledky testů prokáží jejich výbornou kondici, která bude základem kvalitní přípravy na jarní část Synot ligy," upřesnil kondiční trenér boleslavského mužstva Martin Třasák.
Předsezónní testování fyzické zdatnosti nepatří k hráčsky oblíbeným akcím. „Pro mě je to vždy nervy drásající okamžik. Testů jsem za svoji kariéru absolvoval již hodně, přesto mě dokáží pokaždé pořádně rozhodit," přiznal se smířlivým úsměvem Lukáš Magera, který si po testech upřímně odechl, když dodal: „Konečně se v klidu vyspím." Se zajímavým nápadem neuspěl boleslavský odchovanec Jan Kysela: „Hráči nad třicet let by snad už testy dělat nemuseli. S touto inovací jsem však u trenéra nepochodil, tak se nedalo nic dělat a musel jsem je také podstoupit, jako všichni ostatní. Je to snad dobré pro dobrý průběh další přípravy."

Fanshop banner