Obránce Bořil přestoupil do pražské Slavie
Klub

Obránce Bořil přestoupil do pražské Slavie

Redakce

Jan Bořil na začátku roku 2016 deset dnů před svými pětadvacátými narozeninami oblékl červenobíle sešívaný dres místo modrobíle pruhovaného. Z FK Mladá Boleslav přestoupil do SK Slavie Praha.

Ředitel FK Mladá Boleslav Michael Doležal k transferu Jana Bořila řekl: „S ohledem na skutečnost, že profesionální smlouva Jana Bořila v našem klubu měla platnost do 31. července 2016, zahájili jsme s ním již před půl rokem jednání o jejím prodloužení na další období. V průběhu podzimu 2015 obdržel od mladoboleslavského klubu opakovaně nabídky na uzavření nové profesionální smlouvy, které však neakceptoval a sdělil nám, že svoji další fotbalovou budoucnost bude řešit až po skončení podzimní mistrovské sezóny. Po posledním ligovém utkání a osobním pohovoru s trenérem Karlem Jarolímem, který hráči tlumočil osobní i klubový zájem o setrvání v FK Mladá Boleslav, představitelé klubu předložili Janu Bořilovi smlouvu s nadstandardními podmínkami na mladoboleslavské zvyklosti. Ani na tuto nabídku však hráč nereflektoval a projevil zájem odejít v zimním přestupním termínu do SK Slavia Praha. Vzhledem k tomu, že chceme pracovat s hráči, kteří mají zájem působit v našem klubu a jsou z pohledu uzavřených profesionálních smluv perspektivní pro naplňování našich sportovních cílů, rozhodli jsme se Jana Bořila v zimním přestupovém termínu uvolnit."

Pětadvacetiletý mladoboleslavský odchovanec Jan Bořil má zkušenosti z Viktorie Žižkov, kde půldruhého roku (od léta 2010 do konce roku 2011) hostoval, a také z třiceti zápasech za dorostenecké reprezentace v letech 2007-09 (5 startů za U16, 14 startů za U17 a 11 startů za U18). Přestože v mládežnických týmech FK Mladá Boleslav i české reprezentace hrával v útoku či záloze, po přechodu do dospělé kategorie se vypracoval na ofenzivně naladěného krajního obránce, kterému bylo jedno, zda hraje z pravé či levé strany sestavy. Na svém osobním kontě má 123 prvoligových startů. Většinu si v dresu FK Mladá Boleslav (112) a jen pár za FK Viktorii Žižkov (11).

Fanshop banner