Prezident Dufek si přeje více diváků a postup do Evropské ligy
Klub

Prezident Dufek si přeje více diváků a postup do Evropské ligy

Redakce

Mladoboleslavský fotbalový klub se od počátku 21. století postupnými kroky stal moderní akciovou společností prezentující se špičkovými sportovními výsledky a zároveň čím dál šířeji pečující o děti a mládež ve městě i jeho okolí.

Fotbalový klub v Mladé Boleslavi v druhé polovině roku 2015 pokračoval v rozvoji nejen na hřišti, ale i mimo ně?
„Je to tak a mám z toho radost. Herně máme za sebou jednu z nejlepších podzimních sezón v historii klubu. Jsme třetí v aktuálním pořadí Synot ligy, postoupili jsme do jarního čtvrtfinále českého poháru MOL Cup, mužstvo předvádělo divácky atraktivní hru s množstvím nastřílených gólů, Magera je mezi nejlepšími ligovými střelci, Skalák se Zahustelem, o kterého projevila enormní zájem pražská Sparta, v reprezentačním áčku a Čermák, Vraštil, Klobása a Křapka v reprezentační jedenadvacítce. Zároveň dokončujeme výstavbu travnatých ploch a objektu s šatnovým i technickým zázemím pro fotbalovou akademii při místní 9. základní škole a v září jsme otevřeli internátní zařízení na Jičínské ulici pro třiadvacet studujících fotbalistů ve věku od šestnácti do devatenácti let. Povedlo se nám to ve spolupráci s městem Mladá Boleslav, hejtmanstvím Středočeského kraje a ředitelstvím Střední odborné školy v Mladé Boleslavi, proto všem jejím představitelům patří poděkování."

V investičních a rozvojových plánech pro mladoboleslavský fotbal jistě budete pokračovat i v nejbližší budoucnosti?
„V příštím roce 2016 provedeme rekonstrukci a modernizaci šaten pro domácí i hostující fotbalisty v interiéru Městského stadionu, které to po dvanácti letech užívání potřebují. Budeme pokračovat v rozvoji fotbalového zázemí při 9. základní škole a jednáme o zřízení regionální akademie FAČR pro čtrnáctileté a patnáctileté fotbalové talenty."

Jistě se nedivíte, že vzhledem k podzimním výkonům příznivci mladoboleslavského fotbalu očekávají, že budete opět usilovat v roce 2016 o Evropskou ligu?
„V létě 2015 se nám smolně nepodařilo ve druhém předkole Evropské ligy přejít přes norského soupeře, což nás všechny v klubu hodně mrzelo. Věřím, že v létě 2016 obstojíme lépe, neboť účast v Evropské lize je naším sportovním cílem pro jarní sezónu, když jsme po podzimu třetí v Synot lize a máme reálnou šanci uspět i v tuzemské pohárové soutěži. V této souvislosti si však neodpustím postesknutí, co máme ještě ve vedení klubu dělat, když ani bezesporu atraktivní fotbal s mimořádným množstvím nastřílených gólů v letošním ligovém podzimu nenaplnil s výjimkou duelu se Spartou hlediště naší Adidas arény."

Ani statistický údaj, že i tak se průměrná návštěvnost domácích fotbalových utkání zvedla, vás nepotěšil?
„ Z každého pravidelného i nového návštěvníka utkání FK Mladá Boleslav mám upřímnou radost a přeji mu hodnotný sportovní zážitek, pro který se snažíme všichni, to znamená hráči, trenéři, zaměstnanci stadionu i klubového sekretariátu, učinit maximum. Všem příznivcům, partnerům a spolupracovníkům FK Mladá Boleslav děkuji za úsilí v uplynulém roce 2015 a přeji zdraví, sílu a pohodu do roku 2016."

Fanshop banner