Podzimní sezónu uzavřeli prohrou
Klub

Podzimní sezónu uzavřeli prohrou

Redakce

V posledním podzimním a druhém předehrávaném utkání jedenadvacátého kola celostátní dorostenecké ligy podlehli boleslavští dorostenci družstvu Bohemians Praha 1905, když obdrželi dvě branky z přímých volných kopů.

Hrálo v pražském Šeberově na hřišti s umělým povrchem a menších rozměrů, kde hra ve zhuštěném prostoru postrádala fotbalovost, a tak k vidění byly spíše souboje o míče z nákopů.
První polovina byla oboustranně opatrná s minimem šancí ke vstřelení branky. Dorostenci Bohemians ohrozili boleslavskou branku v 7. minutě, když po centru zprava zakončoval bez přípravy Begič ranou těsně vedle. Ve 35. minutě zaútočil zprava boleslavský Novák, přihrál Vejrovi, ten dal pod sebe Rudzanovi, který zakončil střelou mimo branku. Ve 42. minutě ještě střílel z dvaceti metrů Komárek, ale také mimo.

Ve druhé části utkání se vše podstatné odehrálo v desetiminutovce před šedesátou minutou hry.
V 52. minutě po jednom ze soubojů nařídil rozhodčí Tereba volný přímý kop zprava, který z dvaadvacetimetrové vzdálenosti střelou pod břevno ke vzdálenější tyči vršovický Blecha proměnil ve vedoucí branku - 1:0.
Netrvalo dlouho a Boleslavští záhy skóre srovnali.
V 54. minutě po boleslavské útočné akci jeden z odražených míčů zakončil střelou Komárek, míč se v soupeřově šestnáctce přes Dohnalíka dostal k Vejrovi, který gólmana Procházku prostřelil a srovnal na 1:1.
V 60. minutě odpískal rozhodčí Tereba k překvapení všech další volný přímý kop pro Bohemians. Z osmnácti metrů ho Blecha ranou k pravé tyči proměnil a vrátil Bohemce vedení - 2:1.

V 62. minutě Zabilanský vnikl zprava do vršovické šestnáctky, ale při pokusu o zakončení byl zblokován. V 77. minutě řešil nebezpečnou akci Bohemians až na brankové čáře Marek. V 81. minutě zahrál Novák volný přímý kop zprava do vršovické šestnáctky, kde u zadní tyče obránci stihli zablokovat Rudzanovo zakončení a míč skončil mimo branku. V 90. minutě měli ještě Boleslavští výhodu volného přímého kopu, který rozehrál Machů a když ho hráči Bohemians odvrátili, zazněl závěrečný hvizd rozhodčího Tereby.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Truksa - Zabilanský, Kopa, Marek, Rudzan - Koubský, Komárek (79. Košek) - Vejr, Machů, Novák - Dohnalík.

Sestava Bohemians Praha 1905 U19: Procházka - Pavlík, Vacík, Brak, Fric - Blecha - Nátr, Vaníček (90. Trampota), Begič, Le Tuan Anh (70. Věchtík) - Mareš (80. Polách).

Branky: 52. a 60. Blecha - 54. Vejr

Rozhodčí: Tereba - Maiello, Hlaváček

Fanshop banner