Z Brna vezou pouze jeden bod
Klub

Z Brna vezou pouze jeden bod

Redakce

Boleslavští nevyhráli v Brně ani na pátý pokus v uplynulých pěti letech, protože promarnili první poločas a ve druhém z velkého tlaku pouze vyrovnali. Fandové nejlepšími hráči utkání zvolili střelce gólů, čili brněnského Jakuba Řezníčka a boleslavského Jana Chramostu.

První poločas byl v podání boleslavských fotbalistů pokračováním předchozího nevydařeného domácího utkání s vršovickými Bohemians. Byli nečekaně často nepřesní v kombinaci a paličatě se pokoušeli brněnskou defenzívu zaskočit neúčinnými dlouhými nákopy. První velkou šanci promarnil Skalák v 8. minutě, kdy běžel sám proti brněnské brance, ale jeho přízemní zakončení srazil brankář Melichárek do rohu.
V 17. minutě Řezníčkovu střelu Šeda vyrazil, a když se Lutonského dorážka odrazila od pravé tyče k Řezníčkovi, tak ten druhou ranou skóroval - 1:0.
V následujících minutách Brněnští opakovaně doráželi na boleslavskou branku, ale Šedu nepřekonali. V pěti minutách v závěru poločasu se dvakrát pokoušel o vyrovnání Baroš. Ale k Bořilově centru jej nepustil Melichárek a o chvíli později po Bořilově kolmici střílel mimo branku.

Druhý poločas se většinou hrál na brněnské polovině hřiště, nezřídka dlouhé minuty kolem nebo dokonce uvnitř brněnského pokutového území. Boleslavští kopali devět rohů a spousty trestných kopů z různých pozic. V 52. minutě Skalákův trestňák hlavičkoval Kúdela do brankáře. V 57. minutě ojedinělý brněnský atak završil Řezníček nebezpečnou hlavičkou, kterou Šeda vytlačil na roh. Potom se na opačném konci hřiště neprosadil Rada ani Skalák.
V 66. minutě Kúdelův přesný kolmý pas využil Chramosta, který byl v tu chvíli teprve pět minut ve hře, a technickým obloučkem přes vybíhajícího Melichárka vyrovnal - 1:1.
V 74. minutě Skalák z trestňáku těsně minul pravý horní růžek Melichárkovy branky. Na druhé straně Škoda netrefil z pětadvaceti metrů boleslavskou branku. V 76. minutě Chramostův centr usměrnil Magera hlavou nad břevno. V 81. minutě Skalákův trestňák zneškodnil Melichárek a o chvíli později brněnský gólman reflexivním zákrokem zmařil i Zahustelovu hlavičku. V 87. minutě Skalák netrefil branku a o minutu později Magerovu přízemní ránu Melichárek u levé tyče lapil. V nastaveném čase dal sice druhý boleslavský gól Ščuk, ale asistent Antoníček zvedl praporek a hlavní Lerch gól kvůli ofsajdu neuznal.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Bořil, Kúdela, Polom, Fleišman - Ščuk, Rada - Skalák, Magera, Čermák (61. Zahustel) - Baroš (61. Chramosta).

Sestava FC Zbrojovka Brno: Melichárek - Radek Buchta (89. Lacko), Košťál, Petr Buchta, Keresteš - Zavadil, Lutonský - Malík (76. Vávra), Šural, Škoda - Řezníček (70. Zoubele).

Góly: 17. Řezníček - 66. Chramosta

ŽK: R. Buchta, Melichárek, Malík, Šural, Zoubele - Magera, Fleišman

Rozhodčí: Lerch - Mokrusch, Antoníček

Diváků: 3522

Fanshop banner